Af - 26/09-16 08:49

Motorvej for regnvand: Sådan bekæmper København skybrudMotorvej for regnvand: Sådan bekæmper København skybrud

Regnvandets motorveje skal sørge for, at hovedstaden kan absorbere enorme mængder nedbør.

storybild

RB PLUS, 22.09.2016, kl. 09.13, arkivfotos: Oversvømmelser og erosion truer kyster Ny analyse viser, hvor i landet der er størst risiko for oversvømmelse eller for, at havet tager en bid af kysten. Analysen skal hjælpe kommuner og grundejere. Bahram fra Boe Byg er fanget i viadukten ved Lersø Parkallé.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016) (Billede: Jens Nørgaard Larsen)

Klimasikringen af hovedstaden er på vej ind i den næste fase.

Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, har i skrivende stund mere end 300 små og store skybruds- og regnvandshåndteringsprojekter på tegnebrættet for tilsammen omkring 3,5 til 4 milliarder kroner. Det skriver skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Blandt de største kommende projekter er anlægget af en række skybrudstunneler, som alene løber op i to til tre milliarder kroner over de næste 10 år, oplyser Hofor.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Skybrudstunnelerne fungerer som regnvandets motorveje, der samler vandet og fører det ud i havnen, hvor det ikke gør skade.

Den første skybrudstunnel i København ligger på Østerbro, hvor tunnelboremaskinen Estrid i maj afsluttede sit arbejde i undergrunden og kom til syne igen efter godt tre måneder under jorden.

Sideløbende har Hofor sammen med Københavns Kommune påbegyndt en række projekter, som skal forsinke vandet og lede det hen mod tunnelerne

- Vi forventer, at arbejdet med skybrudstunnelerne vil være afsluttet om cirka 10 år, men det samlede arbejde med klimasikringen af København strækker sig over 20-30 år - inklusive arbejdet hos grundejerne, fortæller Svend Krongaard Hansen, afdelingschef i Hofor, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Men beboerne omkring byggerierne skal ikke forvente at få kompensation for eventuelle støjgener, sådan som det er sket i forbindelse med metrobyggeriet. Det er der nemlig ikke hjemmel til i lovgivningen.

Ny hjemmeside skal hjælpe skybrudsramte danskere
Ny hjemmeside skal hjælpe skybrudsramte danskere

Nu varsler DMI voldsomme skybrud i den ene halvdel af landet
Nu varsler DMI voldsomme skybrud i den ene halvdel af landet

Slip for fugt i huset efter den våde sommer
Slip for fugt i huset efter den våde sommer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederik talte om sin fars...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Landsholdslegende om Laudrups...
bt.dk
Premier League-stjerne jublede over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx