Af - 18/02-14 08:00; Opdateret: 18/02-14 11:06

Alexander overrasker fremmede på gaden med blomsterAlexander overrasker fremmede på gaden med blomster

25-årige Alexander synes, der er for lidt fokus på venlighed. Derfor delte han blomster ud i København.

12 blomsterbuketter. Så mange delte Alexander Hauerslev Jensen ud til fremmede i København en regnfuld dag i slutningen af december. Og han fik mange smil retur. Det viser en video, han netop har uploadet til YouTube.

- Tænk, at en så simpel ting kan skabe så meget glæde. I Danmark er der en trist tendens til at holde sig lidt for sig selv, og man bliver tit mødt af skepsis, hvis man gør noget anderledes. Så det var rigtig godt at opleve, at folk blev glade, fortæller Alexander, der sammen med vennerne Christian og Kim står bag videoen.

4-årig fik far til at bruge millioner på velgørenhed
4-årig fik far til at bruge millioner på velgørenhed

Det hele startede, da Alexander i begyndelsen af december var til en kandidatfest. Hans veninde skulle til Aarhus, så han lovede at opbevare gaverne, indtil hun var tilbage i København. Især en stor, flot buket fangede hans interesse.

- Den ville ikke kunne leve helt til hun nåede retur, og det var synd, at den bare stod der. Pludselig så jeg en kvinde på et vaskeri, der var i gang med at vaske dyner. Så jeg valgte at gå ind og sige 'Værsgo', du skal have de her blomster'. Hun var tæt på at hyle. Hun blev simpelthen så glad, siger han.

Overraskende tvist: Han ændrede farlig drukleg
Overraskende tvist: Han ændrede farlig drukleg

Oplevelsen fik Alexander til at tænke på, hvor meget en lille gerning kan gøre for et andet menneske. Og det har ført til projektet 'DoTheUnexpected' ('Gør det uventede'), hvor de tre venner håber på at få flere danskere til at give små glæder i dagligdagen.

- Vi har fået de mest behagelige reaktioner fra folk. Videoen er også nået langt ud over vores netværk. Der har været meget mere opbakning, end vi kunne have håbet på. Vi håber, at andre også vil tænke på, at selv de små ting er vigtige. Og selv et smil kan også være nok, tilføjer han.

Videoen, der på et døgn har fået over 2.000 visninger, kan ses øverst i artiklen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bendtner overrasker med...
bt.dk
Se billederne: Legendarisk hotel...
bt.dk
Glad Astralis-spiller efter triumf:...
bt.dk
Astralis vandt finale: Twitter morer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx