Af - 18/10-15 22:43

Københavnere arbejder et år længere end folk i resten af landetKøbenhavnere arbejder et år længere end folk i resten af landet

Bedre sundhed, mindre slid og dyre mursten får folk i hovedstaden til at pukle et år længere end resten af landet.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Stine Bidstrup)

Nye tal fra pensionsselskabet PFA viser, at folk i hovedstadsregionen i gennemsnit går på pension over 2 år senere end for 20 år siden. Samtidig arbejder de knap 1 år længere end resten af danskerne, skriver Politiken mandag.

Folk i hovedstadsregionen venter med at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, til de er 66 ½ år, mens gennemsnittet for resten af landet er 65 år og 7 måneder. For folk i hovedstadsregionen er det 1 helt år efter det aftalte tidspunkt i deres pensionsaftale i PFA, der har ca. 800.000 kunder.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Forbrugerøkonom Carsten Holdum fra PFA vurderer, at det især er københavnernes livsstil, der kan forklare denne forskel – og altså ikke opsangen fra politikere og økonomer om at arbejde mere.

'Reclaim the Streets' tager ansvaret for gadekampe ved Christiania
'Reclaim the Streets' tager ansvaret for gadekampe ved Christiania

- Dit helbred, din arbejdssituation og din familiesituation er de 3 mest afgørende faktorer for, hvor længe du bliver på arbejdsmarkedet, og her er der væsentlige forskelle på københavnere og folk, der bor i mindre byer og på landet, siger Carsten Holdum til Politiken.

Sexsygdomme boomer i storbyerne: De er mest udsat
Sexsygdomme boomer i storbyerne: De er mest udsat

Han fremhæver også de højere leveomkostninger i København:

- Vi ved, at det er dyrere at bo i hovedstaden end i andre dele af landet, især når vi ser på udgifterne til en bolig i København. Samtidig er der flere kulturtilbud og aktiviteter, som koster penge, og københavnerne benytter sig i højere grad af dem. Derfor er det også nødvendigt at opretholde en høj indtægt i længere tid.

Samtidig mener Carsten Holdum, at det større udbud af jobs i hovedstaden betyder, at københavnerne bliver motiveret til at blive på arbejdsmarkedet længere. Derudover har folk i hovedstadsregionen ofte fysisk mindre krævende arbejde, og det gør det muligt at blive i jobbet. Den generelle tendens med et længere arbejdsliv gælder dog også i industrien, selv om nedslidningen er større end hos ansatte på kontor.

Københavnere venter 523 dage på opklaring af indbrud
Københavnere venter 523 dage på opklaring af indbrud

Blandt Industriens Pensions 400.000 medlemmer er pensionsalderen i dag i gennemsnit 64,6 år. Det er næsten 2 år mere end i 2007 – og i løbet af de seneste 7 år er kvindernes pensionsalder hævet med 2 ½ år, mens mændenes pensionsalder er øget med cirka 1 ½ år. Dermed nærmer mænds og kvinders pensionsalder sig hastigt hinanden, skriver Politiken.


LÆS OGSÅ: Københavnerne skal opdrages til bedre cykelmanerer

LÆS OGSÅ: Grønt lys: København skal bruge 3,7 millioner på træer

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-atlet chokerer og forarger med...
bt.dk
Danmarks sejeste 11-årige? Tobias er...
bt.dk
Gravid tv-dommer måtte trække sig fra...
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx