Af - 18/10-15 22:43

Københavnere arbejder et år længere end folk i resten af landetKøbenhavnere arbejder et år længere end folk i resten af landet

Bedre sundhed, mindre slid og dyre mursten får folk i hovedstaden til at pukle et år længere end resten af landet.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Stine Bidstrup)

Nye tal fra pensionsselskabet PFA viser, at folk i hovedstadsregionen i gennemsnit går på pension over 2 år senere end for 20 år siden. Samtidig arbejder de knap 1 år længere end resten af danskerne, skriver Politiken mandag.

Folk i hovedstadsregionen venter med at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, til de er 66 ½ år, mens gennemsnittet for resten af landet er 65 år og 7 måneder. For folk i hovedstadsregionen er det 1 helt år efter det aftalte tidspunkt i deres pensionsaftale i PFA, der har ca. 800.000 kunder.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Forbrugerøkonom Carsten Holdum fra PFA vurderer, at det især er københavnernes livsstil, der kan forklare denne forskel – og altså ikke opsangen fra politikere og økonomer om at arbejde mere.

LÆS OGSÅ: 'Reclaim the Streets' tager ansvaret for gadekampe ved Christiania

- Dit helbred, din arbejdssituation og din familiesituation er de 3 mest afgørende faktorer for, hvor længe du bliver på arbejdsmarkedet, og her er der væsentlige forskelle på københavnere og folk, der bor i mindre byer og på landet, siger Carsten Holdum til Politiken.

LÆS OGSÅ: Sexsygdomme boomer i storbyerne: De er mest udsat

Han fremhæver også de højere leveomkostninger i København:

- Vi ved, at det er dyrere at bo i hovedstaden end i andre dele af landet, især når vi ser på udgifterne til en bolig i København. Samtidig er der flere kulturtilbud og aktiviteter, som koster penge, og københavnerne benytter sig i højere grad af dem. Derfor er det også nødvendigt at opretholde en høj indtægt i længere tid.

Samtidig mener Carsten Holdum, at det større udbud af jobs i hovedstaden betyder, at københavnerne bliver motiveret til at blive på arbejdsmarkedet længere. Derudover har folk i hovedstadsregionen ofte fysisk mindre krævende arbejde, og det gør det muligt at blive i jobbet. Den generelle tendens med et længere arbejdsliv gælder dog også i industrien, selv om nedslidningen er større end hos ansatte på kontor.

LÆS OGSÅ: Københavnere venter 523 dage på opklaring af indbrud

Blandt Industriens Pensions 400.000 medlemmer er pensionsalderen i dag i gennemsnit 64,6 år. Det er næsten 2 år mere end i 2007 – og i løbet af de seneste 7 år er kvindernes pensionsalder hævet med 2 ½ år, mens mændenes pensionsalder er øget med cirka 1 ½ år. Dermed nærmer mænds og kvinders pensionsalder sig hastigt hinanden, skriver Politiken.


LÆS OGSÅ: Københavnerne skal opdrages til bedre cykelmanerer

LÆS OGSÅ: Grønt lys: København skal bruge 3,7 millioner på træer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx