Af - 19/01-16 09:57

Er isen sikker at gå på? Det kan du nemt tjekke herEr isen sikker at gå på? Det kan du nemt tjekke her

Politiet har de seneste dage advaret københavnerne mod at gå ud på søerne. På Københavns Kommunes hjemmeside kan du selv tjekke, om isen er klar til skøjteløb.

Bildstrecke im Grossformat »

Kong vinter kan ikke bare fryse søerne i København til is på en enkelt dag. Det tager tid - især hvis isen skal være så tyk, at man kan gå på den.

Alligevel har flere mennesker været en tur ude på isen, selv om politiet har advaret folk mod at bevæge sig derud. Isen skal nemlig være 16 centimeter tyk, før det bliver tilladt at skøjte rundt på søerne, og det er den ikke endnu.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Men det er trods alt ved at være tæt på. Mandag kunne metroxpress berette, at Peblinge Sø var nået op på 11 centimeter, og Sortedamssøen toppede med 12 centimeter. Vil du selv holde øje med, hvornår isen er skøjteklar, så kan Københavns Kommune hjælpe.

Hen over vinteren har de nemlig en hjemmeside klar, hvor du kan tjekke, om isen er tyk nok på byens søer, eller om den ikke er tyk nok. Siden bliver løbende opdateret, når kommunens folk har været ude at måle.

Du kan finde siden 'Er isen sikker?' her, hvor du også kan tjekke kommunens gode råd til sikker færdsel på isen.

SE KORTET: Her er de bedste kælkebakker
SE KORTET: Her er de bedste kælkebakker

Du kan med andre ord sidde hjemme i sofaen og følge med i udviklingen og så drøne ned til den nærmeste skøjtebane, når den bliver åbnet op - eller hvis den gør det. Det kræver jo trods alt en del kolde dage.

Og i København kræver det endda flere end andre steder. Istykkelsen skal nemlig op på mellem 16 og 18 centimeter, før den bliver gangbar, mens det i en lang række andre kommuner er nok med 13 centimeter.

Årsagen er ifølge kommuen, at der er flere mennesker i København, og dermed flere mennesker på isen. Derfor går kommunen ikke på kompromis med sikkerheden, lyder forklaringen.

Politiet advarer forgæves: Folk vrimler rundt på livsfarlig is
Politiet advarer forgæves: Folk vrimler rundt på livsfarlig is

LÆS OGSÅ: Huslejen er steget markant i København: Aarhus kan slet ikke følge med

LÆS OGSÅ: Rotteanmeldelser i København når nyt kedeligt niveau

LÆS OGSÅ: Udflytning af arbejdspladser kan koste landmænd dyrt

LÆS OGSÅ: Nyt våben mod dødsulykker i trafikken: Bokse skal redde cyklister

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx