Af - 04/03-15 09:58; Opdateret: 04/03-15 10:22

'Skræmmende' ebola-fest på kendt natklub mødes af kritik: Usmageligt'Skræmmende' ebola-fest på kendt natklub mødes af kritik: Usmageligt

Natklubben Hornsleth Bar vil holde ebola-fest i vaskeægte horror-stil. 'Usmageligt', mener PR-ekspert.

storybild

Ikke alle er lige begejstret for konceptet på natklubben Hornsleth Bar i Aarhus, hvor der afholdes fredag d. 13 afholdes 'Ebola Horror Party'. (Billede: Rasmus Stouby)

Blodrøde drinks, bartendere i læge-kittel og værtinder sminket som syge ebola-ofre. Fantasien kender ingen grænser, når Hornsleth Bar i Aarhus fredag den 13. marts inviterer til 'Ebola Horror Party' - en fundraiser-fest til støtte for Røde Kors' kamp mod ebola.

- Vi vil gerne sætte fokus på en langvarig og omfattende katastrofe, som vi ikke synes helt får den opmærksomhed, den har brug for, siger bestyreren af den aahusianske natklub, Ulrik Tscherning, til Metroxpress.

Kendt natklub forarger igen: Vores fester kræver stoffer
Kendt natklub forarger igen: Vores fester kræver stoffer

Dødeligt alvor
PR-ekspert, Stig Fog, der til dagligt rådgiver organisationer i fundraising og kommunikation, mener dog, at arrangementet grænser sig til det uanstændige.

- Jeg synes, det er usmageligt, at man på denne her måde leger, at man er syg - også selvom det er med henblik på at hjælpe. Ebola er jo ikke en leg, det er dødeligt alvor, siger Stig Fog, der har svært ved at forestille sig, at natklubben har informeret Røde Kors ordentligt om festens karakter. - Blandt andet fordi hjælpeorganisationer typisk arbejder med et såkaldt ‘code of conduct’, der ifølge Stig Fog betyder, at man ikke må udstille de folk, man forsøger at hjælpe.

- Jeg er ikke i tvivl om, at man engang imellem skal have lidt kant for at trænge igennem mediebilledet. Men her gør man U-lands-problemer til underholdning, siger han.

Natklub-bestyrer Ulrik Tscherning har forståelse for kritikken, men siger:

- Vi er godt klar over, at vi måske går lige til grænsen, og det kan misforstås, men vi håber faktisk, vi gør noget godt og en forskel ved at få samlet nogle penge ind.

Natklubejer om narko-opfordring til gæster: Vi følger loven
Natklubejer om narko-opfordring til gæster: Vi følger loven

Ifølge Hornsleth Bar vil donationerne komme via valgfrie entré-priser i døren samt en auktion, hvor der vil blive solgt en række gavekort og et maleri af den kontroversielle kunstner og medejer Kristian Von Hornsleth, der har lagt kunst og navn til baren, men ikke har noget med selve driften at gøre.

Natklub-gæster blev udsat for dampende oralsex
Natklub-gæster blev udsat for dampende oralsex

Røde Kors: Koncept står for natklubs egen regning
Ifølge Malene Berland Grauslund, der er projektleder i fundraiser-afdelingen hos Dansk Røde Kors, har hjælpeorganisationen intet at gøre med natklubbens fest-koncept.

- Vi har sendt dem indsamlingsbøsser og et billede, de kan bruge. Men både deres koncept og kommunikation står ubetinget for deres egen regning, siger hun.

Det mener magthaverne om byens natteliv
Det mener magthaverne om byens natteliv

Hvordan passer festens koncept ind i jeres værdisæt?

- Hvis man kender bare en lille smule til Røde Kors, så ved man også, at det ikke er den måde, vi selv laver fundraising på. Og det kommer vi heller til at gøre. Men på den anden side er vi altid ubetinget taknemmelige, når folk stabler en indsamling på benene til fordel for de ting, vi arbejder med.

LÆS OGSÅ: København går nye veje i kampen mod gadetissere

LÆS OGSÅ: Politiet opruster i nattelivet: Slut med støj, utryghed og gade-tisseri

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx