Af - 06/02-14 11:17

Morten Kabell husker den hjemlige stank af byenMorten Kabell husker den hjemlige stank af byen

Teknik- og Miljøborgmesteren har trådt sine barneskridt på Københavns asfalt, og det smitter af på hans liv som politiker.

storybild

Morten Kabell blev teknik- og miljøborgmester i København ved årsskiftet. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Han er på hjemmebane i København. Det mærker man, når man spadserer på gaden med Københavns teknik- og miljøborgmester. Morten Kabell var under efterårets valgkamp den eneste af Borgerrepræsentationens spidskandidater, der kunne kalde sig indfødt københavner. Og i løbet af få skridt på Nørrebrogade får han peget på lejligheden med ‘den bedste udsigt nytårsaften’ og i retning af Stevnsgade, hvor han som teenager forsøgte sig som basketballspiller.

”Hvis jeg ikke var vokset op her, var jeg nok ikke endt i politik”
”Hvis jeg ikke var vokset op her, var jeg nok ikke endt i politik”

- Da jeg var 15-16 år fandt jeg ud af, at det ikke var det, jeg var allerbedst til. Jeg er ikke det store sportsmenneske. Sidst jeg var målmand i en fodboldkamp, tabte vi 0-8, siger Morten Kabell.
I sine 43 år har han boet flere steder i København. De første år nær Nørrebro Station. Tæt på Nordre Fasanvej, hvor morfaren forpagtede arbejderbevægelsens afholdsforsamlings hus. Men det har ikke smittet af på resten af familien, forsikrer en grinende Morten Kabell.

"Min kajak er mit frirum"

- Andre synes måske, at det er et lidt vildt område, men jeg husker duften af Novo fra barndommen. Tænk, at der kan være noget hjemligt over sådan en stank! udbryder han og mindes også årene på Bispebjerg Skole og sin første skoledag iført striktrøje og brun lædertaske. Minder som i dag præger hans arbejde som borgmester.

- Jeg husker, at jeg var bange, når jeg løb over Frederiksborgvej, og bilerne drønede af sted. Da jeg gik ind i politik, handlede det meget om Palæstina og Sydafrika. Men i det kommunale arbejde kunne jeg se, at jeg kan gøre en forskel med det samme. De sikre skoleveje, vi arbejder med nu, er de samme, jeg selv cyklede på som barn, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Straffet for at råbe af dommere:...
bt.dk
'Gør Facebook dig i dårligt humør?...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx