Af - 24/02-14 15:40

Godt mayonnaisen ikke smager for meget af lakridsGodt mayonnaisen ikke smager for meget af lakrids

Svinebryst, kylling eller mayonnaise med lakrids? Lakridsen blev forvandlet fra slik til krydderi på dette års Lakridsfestival.

storybild

(Billede: katinka Agger)

- Jeg får ikke en mælkeoplevelse, siger en ung mand, mens han nipper af et lille papkrus med mælk iblandet lakridspulver, der er første smagsindtryk på årets Ladkridsfestival.

Foodies og nysgerrige er denne søndag samlet hos Grilleriet i Nordhavn, hvor det bliver testet hvor langt man kan gå med lakrids. Hvad med lakrids i tandpastaen eller honningen? Kan man marinere et svinebryst i lakrids eller lave lakridsmayonnaise til at putte oven på torskerognen?

Lakridsmayonnaise på torskerognen? Værsgo!
Lakridsmayonnaise på torskerognen? Værsgo!

Og netop denne madkasse-klassiker skaber forvirring, for flere gæster synes næsten ikke de kan smage lakridsen, men Rikke Marie Søegaard fra Roskilde er positivt overrasket:

- Jeg var lidt bange for, at det hele ville smage for meget af lakrids, men det virker mere som et krydderi. Og den observation er en af dagens kokken, Lars Schandorff, tilfreds med.

Vi spiser som svin
Vi spiser som svin

- De lande hvor lakridsroden kommer fra, har man netop brugt den som krydderi, måske til at give dybde til en gryderet, fordi den har en bitterhed ligesom peberen. Så man skal lade være med kun at fokusere på lakrids som slik, siger han.

På festivalen er det imidlertid især boderne med lakrids-is, -slik og -flødeboller, hvor der er kø. Også selv om lakrids som slik har peaket ifølge Cecila Fahlström, der står bag bloggen Copenhagencakes.

Nu kan du spise hjemme hos en fremmed hver uge
Nu kan du spise hjemme hos en fremmed hver uge

- Men jeg tror lakridsen stadig har en rolle at spille som ingrediens i det salte køkken. Man ser tv-kokkene bruge det, og det betyder, at privatpersoner også vil få øjnene op for det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx