Af - 27/09-13 09:49

Zoo vil have webcam hos flere dyrZoo vil have webcam hos flere dyr

Efter succesen med webcam hos elefanterne vil Zoo fremover give publikum mulighed for at følge flere dyr.

storybild

Isbjørnene kan blive de næste dyr i Zoo, der får et webcam op, så publikum også kan følge de store dyr hjemme fra sofaen. (Billede: Polfoto)

Interessen for at følge Zoos elefanter over webcam hjemme fra sofaen har vist sig at være så stor, at Zoo nu planlægger at sætte webcam op hos flere af havens dyr.

- Det har et kæmpe formidlingspotentiale, som vi helt sikkert vil benytte meget mere i fremtiden. Det kan være, at vi sætter kameraer op hos isbjørnen, hvis hun går i fødehule, siger Steffen Stræde, administrerende direktør i Zoo.

Tidligere på året satte haven tre kameraer op hos elefanterne, så danskerne kunne følge den drægtige Surin og den forestående fødsel. Da ungen døde kort efter fødslen af en medfødt hjertefejl, overvejede Zoo at slukke for signalet. Men tusindvis af danskere fortsatte med at følge elefanterne og sende spørgsmål til Zoo om det, de så på kameraet. Og interessen har været større end forventet, fortælle Steffen Stræde.

LÆS OGSÅ: Elefantunge i Zoo døde af sjælden hjertefejl

Men fremover vil der ikke nødvendigvis være transmission 24 timer i døgnet. Det kan være, at signalet skal gå på skift mellem flere kameraer, eller kun sende i dele af døgnet.

- Det skal ikke være sådan, at alle dyr i haven kan ses hele tiden på webcam, for det bliver bare overdrevet og irriterende. Men det er den slags overvejelser vi skal til at se på nu, siger Steffen Stræde.

Ifølge direktøren kan det ikke direkte spores, om interessen for webcam’et har ført flere publikummer med sig.

LÆS OGSÅ: Tivoli og Zoo hitter hos de unge

Da interessen for elefanterne var størst, fulgte omkring 20.000 publikummer elefanterne hjemme fra sofaen. Zoo har forlænget livetransmissionen fra Elefanthuset til 1. november.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Randers overlever i Superligaen efter...
bt.dk
Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx