Af - 23/10-14 20:48; Opdateret: 23/10-14 21:49

RUC'ere hungrer efter læsepladser i KøbenhavnRUC'ere hungrer efter læsepladser i København

Mere end 6.000 RUC-studerende bor i København, men de har ingen læsesale i hovedstaden. - Man skal møde klokken syv eller 8 for at få en plads på et bibliotek, siger en RUC’er.

storybild

Sarah Alberg (midten) forstår godt, hvis studerende på KU er frustreret over de mange ude fra, der bruger deres læsesale. (Billede: Marie Spanggaard)

Hovedstaden har ingen læsesale til de flere tusinde københavnere, der studerer på Roskilde Universitetscenter. Derfor var det et punkt på dagsordenen på Kultur- og Fritidsudvalgets møde i går aftes.

Blandt de studerende på RUC er efterspørgslen på en læsesal eller læsepladser i det hele taget stor.

- Jeg skal komme klokken otte på Den Sorte Diamant og blive siddende resten af dagen eller komme omkring aftensmadstid, hvor folk er helt udmattede - så kan jeg være heldig at få halvanden til to timer til at studere, siger 22-årige Sarah Alberg, der læser miljøplanlægnig på RUC.

Nu dropper kantinerne på universitetet kødretterne
Nu dropper kantinerne på universitetet kødretterne

Lige som Sarah Alberg har 27-årige Jacob Bjelskov, der studerer forvaltning på RUC, også prøvet at snige sig ind på læsesalene på Københavns Universitet eller Copenhagen Business School for at læse med sine medstuderende. Der er de ikke velkomne.

- Jeg er blevet spurgt på KU: ‘Det er vist ikke en naturvidenskabelig bog?’, og på CBS er jeg en gang blevet smidt ud, siger Jacob Bjelskov.

De to RUC’ere kan dog sagtens forstå, at KU og CBS gerne vil bruge læsesalene til deres egne studerende.

- Jeg ville også selv synes, at det var træls, hvis jeg ikke kunne bruge de faciliteter, som mit eget universitet har, siger Sarah Alberg.

RUC'ere til kamp for læsepladser
RUC'ere til kamp for læsepladser

Netop deres eget universitets faciliteter er ikke attraktive, når der ikke er undervisning og resten af studiegruppen også bor i København.

- De to timer i toget til og fra RUC vil jeg hellere bruge i en læsesal i København, så jeg kan få skrevet noget, siger Jacob Bjelskov.


LÆS OGSÅ: Næste år kommer du måske til at læse til eksamen på et advokatkontor

LÆS OGSÅ: Kandidat-kaos på CBS: Stor mangel på vejledning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt under royalt bryllup:...
bt.dk
Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Ståle om sit hold: Ingen har dumpet
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx