Af - 21/01-16 08:14

Hjemløse sover i bidende kulde: Nødherberger mangler frivilligeHjemløse sover i bidende kulde: Nødherberger mangler frivillige

Et større hjemløse-projekt er ved at blive stablet på benene i København, men de mangler frivillige til, så de kan nå deres mål; at give alle hjemløse 'Tag over hovedet'.

storybild

(Billede: Polfoto/Panduro Jens/Arkiv)

Det er bestemt ikke vejr til at sove udenfor i disse dage, men for nogle hjemløse er der ikke andet at gøre.

På nødherberget Grace har de plads til 40 hjemløse, og de må afvise nogen hver aften.

- Vi har 10 pladser mere end sidste år, men siden nytår har vi måttet afvise mellem fem og 15 hver nat. Når jeg ringer rundt til andre herberg, er meldningen også, at der er fyldt op, siger projektleder Sofie Weinreich.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Heldigvis er der hjælp at hente fra den nystartede gruppe 'Tag over hovedet', som lige nu gør en kæmpe indsats for at få flere nødherberg klar.

Gennem gruppen er der siden fredag blevet oprettet fem private nødherberg og to i samarbejde med Frelsens Hær. Projektet mangler dog stadig frivillige hænder, fortæller frivilligkoordinator Anette Thaulow.

- Jeg tror, det er et problem her i hverdagene, hvor folk har flere gøremål. Mange er jo på arbejde eller i skole, så det gælder for os om at gå gang i et stort netværk, siger hun.

Køb mad til halv pris: Danmarks første sociale supermarked åbner
Køb mad til halv pris: Danmarks første sociale supermarked åbner

For at være helt dækket ind skal de bruge 200 frivillige, og Anette Thaulow opfordrer især førtidspensionister og folk på deltid til at komme og hjælpe.

- Man kan komme lige så længe, man vil, og man kan også bare komme med suppe, varme det op og gå igen. Der er ikke nogen krav, men til nattevagterne skal det selvfølgelig være nogen, der har lyst til at være der om natten, siger hun.

'Tag over hovedet' vil, som deres navn antyder, gerne give alle hjemløse tag over hovedet, og de 'helmer ikke, før det lykkes,' fortæller Anette Thaulow.

Gruppen har på deres Facebook-side anmodet om hjælp flere gange i løbet af denne uge. Desuden fortæller de på siden om alle de nye nødherberg, der dukker op, ligesom de opfordrer alle til at sprede nyheden om dem, så hjemløse også får det at vide.

Klik her for at komme til Tag over hovedet's Facebook-side.

MEDDELSELSE TIL ALLE HJEMLØSE I KØBENHAVN OG OMEGN - og alle jer der møder dem på gaden... Det bliver koldt igen i nat...

Opslået af Tag over hovedet - Nødherberg på 18. januar 2016

Utilfredse skraldemænd strejker - direktøren beklager
Utilfredse skraldemænd strejker - direktøren beklager


LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Derfor blev Eurovision så dyrt

LÆS OGSÅ: Wonderful Copenhagen får ansvaret for Eurovision-rod

LÆS OGSÅ: Gris på gaflen: Få den tyrkiske kok Umuts svine-gode opskrifter

LÆS OGSÅ: Byggerod i København: Så mange projekter er forsinkede

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx