Af - 12/01-15 13:28

Flere handlede kvinder i KøbenhavnFlere handlede kvinder i København

Vores indtryk er, at der er sket en stigning, siden vi startede i 2005, lyder det fra Center Mod Menneskehandel.

storybild

Det er ikke kun prostitution, der bliver skæbnen for handlede mennesker. Andre havner i eksempelvis tvangsarbejde. (Billede: Polfoto/arkiv)

Kalenderåret har skiftet til 2015, men det betyder ikke, at antallet af handlede kvinder i de københavnske gader er nedadgående. Tværtimod.

- Det er svært at have et præcist tal for antallet af handlede kvinder på gaden, men vores indtryk er, at der er sket en stigning, siden vi startede i 2005, siger Berit Arne-Skidmore fra Center Mod Menneskehandel.

Fem er anholdt for menneskehandel til prostitution
Fem er anholdt for menneskehandel til prostitution

Det er blandt andet hende, der laver opsøgende arbejde blandt prostituerede for at identificere ofre for menneskehandel i de københavnske gader, og her mødes hun ofte af den helt klassiske fortælling.

- Mange af dem arbejder om natten og bor rundt omkring i København, hvor de er bundet af frygten for, at der sker deres familier noget, hvis ikke de tjener penge til bagmændene. Trusler er effektivt i det miljø, siger hun.

- Det er ikke dem alle, der ønsker vores hjælp, men vi skal være der for dem, som vil. Derfor er vores vigtigste fokusområde at få informeret kvinderne om vores tilbud. Det er super vigtigt, at kvinderne ved, hvor de kan tage hen.

Kampagnen ‘Stop Menneskehandel’ rammer i dag København, hvor man kan se udstillingen ‘Det du ikke ser’ på Københavns Hovedbanegård.

Prostitution og narko trækker privatforbruget op
Prostitution og narko trækker privatforbruget op

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx