Af - 16/06-15 19:40; Opdateret: 16/06-15 20:27

Byens travleste buslinje bliver CO2-neutralByens travleste buslinje bliver CO2-neutral

København lægger sig i overhalingsbanen og sætter nye standarder for den kollektive trafik.

storybild

(Billede: Polfoto)

Byens travleste buslinje 5A, der kører mellem Københavns Lufthavn og Husum Torv, får fra 2017 nye CO2-neutrale gasbusser, der vil forurene langt mindre end de nuværende diesel-busser.

- Vi har en vision om, at København skal være verdens første C02-neutrale storby i 2025, og her er trafikken en meget vigtig brik, lyder det fra Overborgmester Frank Jensen.

- Linje 5A er en af Nordeuropas travleste buslinjer, og derfor er jeg meget glad for de nye busser, som vil give københavnerne renere luft, tilføjer Frank Jensen.

For at gøre det lettere og hurtigere for passagererne at komme ind og ud af bussen, bliver de nye bussers døre desuden passagerbetjente, sådan som man kender det fra S-togene, og der bliver ind- og udstigning ad flere døre.

Inde i bussen får passagererne bedre plads og bedre mulighed for at holde sig opdateret om deres rejse, fortæller Dorthe Nøhr Pedersen, der er direktør i Movia.

- Når de nye busser kommer i 2017, kan de være med til at sætte en ny målestok for, hvordan bustrafikken kan løfte den kollektive trafik på miljøområdet og i forhold til passagerernes rejseoplevelse, siger hun.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx