Af - 20/01-14 14:24; Opdateret: 20/01-14 15:47

Mere hjælp til hjemløse - men først om et årMere hjælp til hjemløse - men først om et år

Et flertal i Socialudvalget vil skabe flere senge og bedre indsats til byens hjemløse. Men pengene til det er der tidligst næste år

storybild

(Billede: Polfoto)

Der er mangel på varme senge til byens hjemløse. Et flertal i Københavns Kommunes Socialudvalg vil derfor etablere et nyt herberg med 20-30 pladser, hvor der følger professionel hjælp med sengepladserne.

- Man har før bare lavet flere madraspladser, men det får ikke nogen ud af hjemløshed. Derimod virker det, at de har en tryg base, hvor der er pædagogisk uddannet personale, der kan hjælpe dem videre, siger Henrik Appel (S), der støttes af Enhedslisten, SF og de Radikale.

Nu åbner danske nødherberg for udlændinge
Nu åbner danske nødherberg for udlændinge

Og også de udenlandske hjemløse, der ifølge loven ikke må få husly på kommunens herberger, skal have mere hjælp. Der skal etableres et såkaldt transitrum, hvor udenlandske hjemløse kan overnatte, men også få hjælp til at komme hjem igen.

Og det skaber glæde hos Projekt Udenfor, at disse hjemløse er med i overvejelserne.

Nyt nødherberg åbner på Nørrebro
Nyt nødherberg åbner på Nørrebro

- Det er et stort skridt, hvis Københavns Kommune tager et ansvar for dem. Der har været en tendens til at stikke hovedet i busken, fordi lovgivningen gør det svært at hjælpe dem, siger direktør Ninna Hoegh. Hun understreger dog, at de udenlandske hjemløse kan have de samme komplekse problemer som andre hjemløse.

- De har også brug for støtte til at håndtere den komplekse hjemløsessituation, så de kan træffe nogle hensigtsmæssige valg. Og hvis de skal hjem, så har de brug for god tid og ikke mindst hjælp til at forberede rejsen og modtagelsen i hjemlandet, siger hun.

Kasseret leverpostej bliver hjemløses julemad
Kasseret leverpostej bliver hjemløses julemad

Pengene til herberget og transitrummet skal dog først hentes ved budgetforhandlingern til efteråret. Derfor får de hjemløse i bedste fald glæde af dem til næste vinter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Frustreret Hareide flytter det danske...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx