Af - 31/10-14 13:42

Unge hjælper ældre i gang med digital postUnge hjælper ældre i gang med digital post

Der var dømt generationskløft, da unge og ældre mødtes over tablets på Københavns Rådhus, hvor de unge lærte fra sig af deres digitale viden.

storybild

Nurdan Kilic (th) var sammen med resten af klassen på rådhuset for at lære fra sig. (Billede: Jakob Østergaard Nøhr)

1. november er det slut med breve og rudekuverter fra det offentlige. Fra da af modtager vi i stedet meddelelser med digital post.

Derfor bød Københavns Kommune på generationsmøde på rådhuset, for de unge har fingeren på pulsen, når det kommer til apps, tablets og sociale medier.

- Mange ældre, som måske mangler it-kundskaber, har derimod en viden om, hvordan det offentlige fungerer. Derfor er det oplagt at bringe de to generationer sammen, sagde kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Nu kan du stalke Folketinget på Google Streetview
Nu kan du stalke Folketinget på Google Streetview

Godt 150 unge og ældre mødte op på rådhuset for at lære fra sig over en tablet. Deriblandt 80-årige Kurt Rasmussen fra Brønshøj.

- Det er en god idé at mødes her, for vi gamle skal jo lære det. De unge er hurtige, mens vi ældre er lidt tungere i det, men de har det også på rygraden, siger Kurt Rasmussen.

8 hoteller til digital detox
8 hoteller til digital detox

Ved siden af sidder Nurdan Kilic fra Brønshøj. Hun er 19 og læser HHX på Niels Brock, hvor tablets er en naturlig del af hendes hverdag.

- Jeg snakker normalt med folk på min egen alder, men det er spændende at høre, om de ældre overhovedet bruger e-boks og digital post, siger Nurdan Kilic, der mest bruger e-boks til at tjekke SU og løn.

Selv om Kurt Rasmussen er dukket op i dag for at lære den digitale verden bedre at kende, så er han ikke helt uerfaren på nettet.

- Jeg har jo min Nem-ID, så jeg logger ind for at læse breve fra kommunen - lige som jeg bruger netbank. Jeg kan godt se, at det er godt for miljøet at bruge digital post, og så må vi ældre bare tage os selv i nakken og lære det, siger han.

LÆS OGSÅ: Ups! Fædre glemt i kommunernes e-Boks

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Lægen sagde, han aldrig kom til at...
bt.dk
Dømt igen: Her er sandheden om Heidis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx