Af - 05/04-16 07:39; Opdateret: 05/04-16 10:08

Bureaukrati-brag: Brugte 300.000 på at fordele 800.000 i feststøtteBureaukrati-brag: Brugte 300.000 på at fordele 800.000 i feststøtte

- Det er ikke en særlig effektiv måde at gøre tingene på, mener ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »

Når Københavns Kommune hvert år fordeler 800.000 kroner i støtte til store og små sportslige og kulturelle arrangementer fra den såkaldte arrangementpulje, bruges der samtidig cirka 300.000 kroner i administration.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det viser dokumenter fra teknik- og miljøforvaltningen, som styrer puljen.

- Det lyder til at være helt ude af proportioner, lyder det fra kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch.

- For 300.000 kroner kan man jo næsten have en hel medarbejder eller i hvert fald to tredjedele medarbejder siddende i et helt år til at administrere sådan en opgave. Det er ikke en særlig effektiv måde at gøre tingene på, mener Roger Buch.

København bruger millioner på 'unødvendig' undervisning
København bruger millioner på 'unødvendig' undervisning

De Konservatives formand i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation, Jakob Næsager, er enig i den vurdering.

- Det er fuldstændig hul i hovedet, at så mange penge skal ende i bureaukrati og administration i stedet for at komme borgerne til gode. Man kunne lige så godt smide pengene direkte i skraldespanden, mener Jakob Næsager, der for nylig fik nedstemt et ændringsforslag om, at der bør indføres en bagatelgrænse for, hvor småt et beløb, man kan ansøge om, så kommunen kan spare penge på administrationen.

- For hvis hvem som helst kan søge for femogtyve ører, så er det jo klart, det er dyrt at administrere, siger han.

Ødelagte skole-tablets koster kommuner millioner
Ødelagte skole-tablets koster kommuner millioner

Det har ikke været muligt at indhente en kommentar fra teknik- og miljøborgmester Morten Kabell fra Enhedslisten. Men hans forvaltning oplyser, at det fremover bliver billigere at administrere puljen, da Teknik- og Miljøudvalget netop har vedtaget, at der kun skal være to ansøgningsrunder om året fremover, og at man lægger op til, at det i højere grad skal være større arrangementer, som der gives støtte til.

LÆS OGSÅ: Skole bruger ni millioner på nyt lærerværelse

LÆS OGSÅ: Sparekommune bruger millioner på luksusbiler

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx