Af - 16/06-15 07:49

Nordisk cocktailfinale: Nikolaj vil shake sig til SydafrikaNordisk cocktailfinale: Nikolaj vil shake sig til Sydafrika

Danmarks seks bedste bartendere er klar til den nordiske finale.

storybild

I øjeblikket går Nikolaj Brøndsted og arbejder på en ny, ambitiøs cocktailbar i det gamle Brønnum Hus på Kongens Nytorv sammen med folkene bag Ruby og Lidkoeb. Den forventes åben senere på efteråret, fortæller han. (Billede: Privatfoto)

København bliver i dag forvandlet til et kulørt cocktail-mekka, når den nordiske finale i den prestigefyldte konkurrence 'Diageo World Class Bartender of the Year' i dag bliver skudt i gang på Balthazar Cocktailbar og i morgen afgøres på Hotel d’Angleterre.

Københavnere elsker at shake
Københavnere elsker at shake

Udover at dyste om titlen om Norden, er det for de seks danske deltagere samtidig kampen om, hvem der får lov til at repræsentere Danmark i den globale finale, som foregår i Sydafrika til september.

Bliver ikke større
Ifølge Nikolaj Brøndsted, der er tidligere chefbartender hos både Mash og Umami og er blandt de seks danske deltagere, er konkurrencen den største, der findes inden for faget.

- Det bliver bare ikke større, vildere eller bedre. Jeg er oppe mod de bedste, og dommerne er endnu bedre. De er guruer, fortæller Nikolaj Brøndsted, der trods sine 18 års erfaring inden for bartender-faget, godt kan mærke, at han er nervøs.

- Men det er også med til at give den kant, der skal til for at vinde, tilføjer han.

Under konkurrencen vil deltagerne blive bedømt ud fra kvaliteten af deres cocktail-opskrifter, kreativitet og showmanship. Blandt andet skal de kreére en cocktail, der pirrer alle fem sanser.

- Det bliver svært, og ligesom når man ser styrtløb eller Formel 1, er det marginalerne, der adskiller folk, siger Nikolaj Brøndsted.

LÆS OGSÅ: Sådan imponerer du nytårsgæsterne med lækre drinks

LÆS OGSÅ: Dine drinks feder - men kalorierne hemmeligholdes

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx