Af - 16/11-15 17:29

Ikonisk forlystelse er rykket ind på NytorvIkonisk forlystelse er rykket ind på Nytorv

Et 38 meter højt pariserhjul er en del af et julemarked på Nytorv. Flere naboer er imod forlystelsen.

storybild

Det er her på Nytorv i Indre By, at julemarkedet og pariserhjulet er rykket ind. (Billede: Polfoto/arkiv)

Hvis du går en tur på Strøget den kommende måneds tid, vil du ikke kunne undgå at bemærke, at noget nyt skyder op over byens tage.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Et 38 meter højt pariserhjul er nemlig rykket ind på Nytorv i Indre By. Pariserhjulet er en del af julemarkedet på Nytorv, der vil være åbent fra den 19. november til den 23. december. Foruden den klassiske tivoli-forlystelse vil markedet også bestå af boder med gløgg, æbleskiver, specialiteter og andre jule-delikatesser.

[ Strøget, Copenhagen ] 🇩🇰

A photo posted by Camilla 💃🏻 Norway 🇳🇴 (@millavilbo) on


Men det er ikke kun hygge, når københavnerne kan tage en pause fra julegaveindkøbene med en tur i pariserhjulet. Inden hjulet rykkede ind fik Teknik og Miljøudvalget nemlig 14 indsigelser fra beboere omkring Nytorv, der sagde nej tak til julemarkedet. Det skriver City Avisen.

- Som jeg ser det, har de bare givet en automattilladelse, og så har de fundet ud af, at hov vi skal vist lige foretage en høring, som de så slet ikke forholder sig til efterfølgende. Der er jo ikke nogen af beboerne her, der er glade for pariserhjulet, men det gør tilsyneladende ikke noget indtryk, siger en af naboerne Pernille Pontoppidan til City Avisen.

Jesper Sejrø, der er bylivschef i Teknik- og Miljøforvaltningen kan godt forstå naboernes frustation:

- 14 indsigelser er relativt mange, når høringen kun omfattede de nærmeste naboer til Nytorv. Derfor kan jeg godt forstå, hvis naboerne undrer sig over, at vi alligevel giver tilladelse til julemarkedet og pariserhjulet. Vi skal dog have et juridisk grundlag for at nægte at give en byggetilladelse, og når ingen af indsigelserne har peget på forhold, vi ikke allerede var opmærksomme på og havde vurderet som værende inden for den gældende kommuneplan og byggelovgivningen, er vi forpligtet til at give byggetilladelsen, forklarer han til avisen.

🇩🇰🎡❤️ #cph #pariserhjul #ferriswheel #halfstaffflag

A photo posted by Natasha (@itsher_nat) on


Beboernes bekymring går primært på støj og risikoen for, at gæsterne i pariserhjulet kan se ind i de omkringliggende ejendomme.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kamp på liv og død: 150 hvaler...
bt.dk
Medina har fået sin dom for...
bt.dk
Netbutik i hård modvind: Kunder på...
bt.dk
Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx