Af - 10/09-14 20:06; Opdateret: 10/09-14 21:00

Københavnsk bar fanget i politisk spilKøbenhavnsk bar fanget i politisk spil

Københavns Kommune står fast på, at baren Billy Booze ikke må holde åbent søndag i efterårsferien på trods af, at politiet ingen problemer ser i det.

storybild

(Billede: pressefoto)

Discountbaren Billy Booze, der – som navnet antyder – sælger billig alkohol til personer på 18 år og opefter har deres koncept imod sig.

For en ansøgning om søndagsåbent i efterårsferien hos bevillingsudvalget i København Kommune er blevet afvist på trods af, at politiet og Center for Miljø ingen problemer ser i at Billy Booze holder åbent den ekstra dag.

Med begrundelsen 'hensynet til omkringliggende forhold, ædrueligheds- og samfundsmæssige konsekvenser ved at holde åbent den pågældende søndag sammenholdt med, at der er tale om en bar med lavpris-koncept målrettet ungt publikum', har politikerne i bevillingsudvalget afvist ansøgningen.

Hæveautomaterne ved fristaden Christiania gløder
Hæveautomaterne ved fristaden Christiania gløder

- Vi følger alle regler. Og har ingen klager fået nogensinde. Men nogle politikere mener ikke, at man skal sælge billig alkohol til unge mennesker, og derfor vil de ikke give os tilladelse. Men de kan jo ikke opføre sig som en opdragende mor gennem bevillingsudvalget, hvis de mener, det er forkert, må de ændre på lovgivningen et andet sted, for vi følger alle regler, siger indehaveren af Billy Booze, Benjamin Kelly.

Liberal Alliances Lillian Kaule, der sidder i bevilingsnævnet mener, at afslaget er et 'symbolpolitisk pejlemærke'.

Københavnerne skal have nattero: Nej til nye bevillinger
Københavnerne skal have nattero: Nej til nye bevillinger

- Beboere i Indre by brokker sig meget over larm i natten. Og nu signalerer man at man gør noget ved at indskrænke 05-bevillingerne. Men her har vi at gøre med en restauration, som overholder alle regler og som aldrig er blevet klaget over, siger Lillian Kaule, der er medlem af borgerrepræsentationen.

Hun er desuden irriteret over, at bevillingsnævnet forsøger at styre unges liv.

- Politikere skal ikke blande sig i, om nogen vil drikke en søndag i efterårsferien. Det lader til, at nogle har glemt, at de ikke skal designe, hvordan de mener, at folk skal leve deres liv, siger Lillian Kaule.

Beboere i indre by plaget af støjgener: Akut klagetelefon er slet ikke nok
Beboere i indre by plaget af støjgener: Akut klagetelefon er slet ikke nok

Bevillingsnævnets næstformand Leif Donbæk (SF) mener ikke, at beslutningen handler om, hvorvidt nævnets medlemmer designer menneskers liv.

- Det kan godt være at unge mennesker har efterårsferie, men der er en masse naboer, der skal op og på arbejde mandag morgen. Måske er det rigtigt, at dette er en principsag, for jeg arbejder målrettet for at minimere antallet af 05-bevillinger mellem søndag og onsdag, siger Leif Donbæk og fortsætter:

- Københavnere dør tidligere end resten landet. En måde at passe lidt på dem, der ikke altid passer på sig selv er ved at gøre blandt andet alkohol mindre tilgængeligt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederik talte om sin fars...
bt.dk
Godt nyt for tusindvis af danskere:...
bt.dk
Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Fyret træner i Superligaen: Jeg er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx