Af - 21/06-16 14:16

Slut med dårlige undskyldninger: Ny gratis fitnessmulighed i KøbenhavnSlut med dårlige undskyldninger: Ny gratis fitnessmulighed i København

Københavns Kommune indvier onsdag et moderne udendørs fitnessanlæg på Amager.

Bildstrecke im Grossformat »

Nu kan du godt droppe de dårlige undskyldninger for ikke at træne. Et nyt udendørs træningsområde med multifunktionelt udstyr og digitale funktioner ved Sundby Idrætspark på Amager bliver nemlig indviet i morgen.

Julie fik sms fra Fitness World: - Du ser sød ud...
Julie fik sms fra Fitness World: - Du ser sød ud...

Det unikke ved fitnessanlægget ’Cross System’, som er blevet til i samarbejde med den danske producent af legepladser og træningsfaciliteter KOMPAN, er en vægtløsning, der giver alle mulighed for at træne på deres eget niveau.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Derudover er hver maskine udstyret med en QR-kode, som man kan scanne med sin smartphone for at få instruktioner til, hvordan man benytter den. Samtidig har KOMPAN udviklet en træningsapp, der kan bruges specifikt til anlægget.

Hensigten er at opfordre alle københavnere til at bruge anlægget til at få motion – også dem, der ikke træner normalt.

- Det nye og specielle ved anlægget er, at den belastning, man får ved at bruge redskaberne, varierer, afhængigt af hvilken vægt man lægger i, siger Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, og tilføjer:

- Anlægget kan bruges af alle. Også eksempelvis børn, handicappede og ældre. Det er nemt, lige til og står frit tilgængeligt. Samtidig er det placeret i et område, hvor mange mennesker ikke traditionelt set dyrker motion. Så hele idéen er at prøve at få flere til at motionere.

GALLERI: De 15 sjoveste øjeblikke fra Fitness World
GALLERI: De 15 sjoveste øjeblikke fra Fitness World

Ambitionen er dog ikke, at fitnessanlægget skal kunne erstatte besøg i et almindeligt træningscenter.

- Det er slet ikke hensigten, nej. Vi henvender os primært mod en anden målgruppe – nemlig dem, der ikke plejer at dyrke motion. Forhåbningen er, at det kan inspirere flere mennesker til at motionere på en nem og sjov måde.

Der er et lignende træningsområde i Valby på vej. Københavns Kommune betaler 600.000 kroner for de to fitnessanlæg samt kurser til udvalgte personer fra lokale idrætsforeninger og skoler. Beløbet er en specialpris, da der er tale om et samarbejde mellem kommunen og KOMPAN.

Fitnesscentre afslører: Sådan undgår du myldretid, når du træner
Fitnesscentre afslører: Sådan undgår du myldretid, når du træner

Stadig flere danskere får skader til fitness
Stadig flere danskere får skader til fitness

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx