Af - 28/01-14 12:51; Opdateret: 28/01-14 13:37

Her kan du se modeshow Size LargeHer kan du se modeshow Size Large

Naturlige modeller på catwalken skal lære teenagere, at succes ikke handler om at være tynd

storybild

(Billede: Lars Wahl)

Selvom den københavnske modeuge lige nu sender den ene størrelse 34 efter den anden ud på podierne, så bliver der ingen tynde tøjstativer på catwalken, når der på torsdag er modeshow på Københavns Hovedbanegård. Tværtimod vil podiet bugne af naturlige former, når tøjproducenten Carmakoma holder Fashion Statement Show.

Og det er hårdt tiltrængt, mener Steen Andersen, der er generalsekretær i LMS - Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, der er partner på modeshowet.

Nej til 'skinny bitches': Modemesse vil kun have 'store' modeller
Nej til 'skinny bitches': Modemesse vil kun have 'store' modeller

Han mener Copenhagen Fashion Week er meget fastlåst i deres kvindeideal, og det er med til at sende nogle forkerte signaler.

- Der er mange teenagere, der tror at succes i livet afhænger af, hvor lang og tynd man er. Men et firma som Carmakoma har netop klaret sig godt ved at lave tøj til almindelige mennesker, og det er noget der vækker genklang, siger Steen Andersen.

Carmakoma blev netop startet i 2008 for at efterkomme et stigende behov for designertøj i store størrelser.

- Vi følte, at vores konkurrenter helt ignorerede, at der var kommet en ny generation af kurvede kvinder, der også ønskede designertøj med ordentlig pasform i deres størrelse, fortæller firmaets kreative direktør Heidie Lykke. Hun tror modeshowet vil tilføje noget tiltrængt mangfoldighed til modebilledet.

Københavns modeuge nærmer sig
Københavns modeuge nærmer sig

- Jeg tror de fleste, der ser det, vil finde det befriende at se kvinder på podiet, som de faktisk kan forholde sig til, siger Heidie Lykke.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Beboer fundet død efter brand på...
bt.dk
Ballade internt i regeringen: Var det...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx