Af - 21/10-13 07:07

Få et sjældent kig ind bag Vestre Fængsels mureFå et sjældent kig ind bag Vestre Fængsels mure

En tidligere vagtmester fra Vestre Fængsel giver i en ny krimi et sjældent indblik i livet bag de høje mure.

storybild

Dorthe Annette Hansen var i 16 år overvagtmester i Vestre Fængsel. I en ny krimi sætter hun fokus på livet blandt de indsatte. (Billede: PR/Peter C. Normann)

Tusindvis af københavnere kører forbi Vestre Fængsels høje mure hver dag. Men de færreste ved, hvad der rører sig bag porten til det fængsel, hvor nogle af landets farligste fanger sidder. Men en ny krimi giver indblik i hverdagen bag tremmerne, og selv om plottet er ren fiktion, er pennen ført af en hånd, der kender huset på godt og ondt. Forfatteren til ‘Den der tugter’ - Dorthe Annette Hansen - er tidligere fængselsfunktionær og overvagtmester i Vestre Fængsel.

- Mange ser det ikke, men Vestre Fængsel er sin helt egen verden med sit eget sprog og egne normer. Som betjent tager man sin vagtsomhed på sig og skærper alle sanser, når man træder gennem porten. Man må ikke vende ryggen til en fange. Nogensinde, fortæller Dorthe Annette Hansen, der arbejdede i fængslet i 16 år.

Det er 10 år siden, hun måtte lade sig pensionere, efter en fange overfaldt hende under en afhøring, og hun brækkede ryggen. Siden har hun ikke sat sine ben indenfor murene. Det er for farligt, når man ikke kan slå fra sig, hvis der opstår en slåskamp, forklarer hun.

Og det er den verden, hun nu vil vise resten af danskerne.

- Jeg tror, de færreste kan forestille sig, hvad der foregår derinde. Der er en råben og skrigen, og man ved aldrig, hvornår der pludselig er ild i en celle, eller hvornår nogen har hængt sig. Selv om det er fiktion, er det en meget virkelig bog. Jeg har prøvet at ramme den nerve, der er i Vestre. En sitrende anspændthed. Men det ser københavnerne ikke, når de kører forbi, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
Skud affyret i boligområde
bt.dk
44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
Thomas Skovs far er død efter langt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx