Af - 03/02-14 13:51; Opdateret: 03/02-14 14:13

Svage ældre får klippekort til hygge og udflugterSvage ældre får klippekort til hygge og udflugter

Flere ture ud af hjemmet eller en ekstra hyggesnak. Ny klippekortsordning til ældre skal give luft til at skabe mere livskvalitet.

storybild

En tur udenfor kan gøre livet lidt mere behageligt for de svageste ældre. Det skulle der blive bedre tid til fremover i København. (Billede: Arkivfoto/polfoto)

En tur til bageren efter wienerbrød - eller en tur i parken. Det kan måske være det ekstra, der gør livet lidt mere værd for de svageste ældre.

Derfor vil et nyt klippekort til livskvalitet nu snart se dagens lys i København Kommune i form af en halv times ekstra hjemmehjælp om ugen, der kan bruges på snak og hygge eller spares sammen til en større tur ud af huset.

Dansk Fremtids-Plejehjem solgt til Kina
Dansk Fremtids-Plejehjem solgt til Kina

- Når man som ældre er meget svækket, så er man ret låst fast. Og så kan det betyde rigtig meget for ens livskvalitet, at man får muligheden for at gå ned efter basser eller komme en tur på kirkegården og besøge et gravsted, siger Sundhedsborgmester Ninna Thomsen (SF), der sammen med partierne bag årets budgetforlig har været med til at fordele penge fra regeringens ældrepulje.

Vil man bruge tiden på et ekstra bad, kan man også det, men ifølge Ninna Thomsen er det vigtigt ikke at låse tiden fast på én ting.

Jens Okking flytter på plejehjem
Jens Okking flytter på plejehjem

Den nye ældrepakke sætter også penge af til hovedrengøring og bekæmpelse af ensomhed igennem flere sociale aktiviteter. Og så får de ældre mulighed for at træde i pedalerne, da der indkøbes ældrevenlige cykler til flere plejehjem.

- Igen handler det om, hvad der er et godt hverdagsliv. Og mange af de københavnske ældre har jo cyklet hele deres liv. Og så betyder det meget at komme ud og få vind i håret igen, siger Ninna Thomsen.

Mand i kritisk tilstand efter cigaret-brand
Mand i kritisk tilstand efter cigaret-brand

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

17-årige Cecilie har fået nok af...
bt.dk
Nu bekræfter han: Hitsanger er...
bt.dk
Prince-læge indgår forlig i sag om...
bt.dk
Ekspert om Coops lukning af 47...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx