Af - 24/10-16 15:12

Jobcentre skal kunne kræve at se muslimske kvinders ansigterJobcentre skal kunne kræve at se muslimske kvinders ansigter

Står det til Københavns beskæftigelses- og integra­tionsborgmester Anna Mee Allerslev kan jobkonsulenter fremover kræve, at muslimske kvinder fjerner ansigtssløring under konsultationen.

storybild

Står det til Københavns beskæftigelses- og integra­tionsborgmester Anna Mee Allerslev skal muslimske kvinder fremover af med religiøs sløring af ansigtet på jobcentrene i København. (Billede: Dado Ruvic)

Når muslimske kvinder, der har ansigtet sløret med for eksempel en burka, går ind på et jobcenter i Københavns Kommune, skal de fremover affinde sig med, at de vil blive bedt om at fjerne sløringen og vise deres ansigt.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Sådan lyder det blandt andet i en indstilling fra Beskæftigelses - og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune inden et møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets i dag klokken 16.

Efterskoleelev lavede burka af Dannebrog: Nu vælter klagerne ind
Efterskoleelev lavede burka af Dannebrog: Nu vælter klagerne ind

- Hverken politiske eller religiøse årsager kan være en legitim grund til ikke at tage imod et job og samtidig kræve ydelser, siger Anna Mee Allerslev til Berlingske og påpeger, at indstillingen handler om, at jobkonsulenterne skal kende deres regler og råderum.

Derudover står der endvidere i indstillingen, at troende på kontanthjælp eller integrationsydelse generelt ikke må takke nej til aktivering eller jobtræning, hvis arbejdet indebærer håndtering af svinekød eller alkohol.

Intet flertal for burkaforbud i Faxe Kommune
Intet flertal for burkaforbud i Faxe Kommune

Det fremgår dog også i indstillingen, at forvaltningen så vidt som muligt skal søge at imødekomme en borgers eventuelle ønske om ‘kun at vise sit ansigt til en ansat af samme køn, og om at det foregår et afsondret sted.’

Ministerium: Efter reglerne at forbyde niqab på skoler
Ministerium: Efter reglerne at forbyde niqab på skoler

Niqabforbud på VUC-center får ros fra Dansk Folkeparti
Niqabforbud på VUC-center får ros fra Dansk Folkeparti

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx