Af - 16/01-17 15:48

- Man skal jo også lige kigge op fra telefonen for at se livet- Man skal jo også lige kigge op fra telefonen for at se livet

Et svævende kunstværk er rykket ind i metroen på Kgs. Nytorv.

storybild

Når Cityringen åbner i 2019, vil der blive hængt flere balloner op, så værket fortsætter på den nye metrostation på Kongens Nytorv. (Billede: Jeppe Hein, Coloured Mirror Balloons, 2017 / Galleri Nicolai Wallner, Copenhagen)

Tre balloner har fundet sin vej ned i dybet i metroen på Kgs. Nytorv. De er en del af værket ’Coloured Mirror Balloons’ som kunstneren Jeppe Hein står bag. Han håber, at ballonerne vil vække en undren hos folk.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Metrostationen er et sted, hvor folk kommer forbi meget hurtigt – og størstedelen af dem kigger ned på deres mobil. Det er spændende at give folk et lille tvist i hverdagen, siger Jeppe Hein om sit værk.

Se folk smide bukserne i metroen
Se folk smide bukserne i metroen

For ham er balloner noget, man forbinder med glæde og smil, og det håber han vil smitte af på de 22.000 passagerer, der dagligt benytter metrostationen.

- En lille ballon kan måske åbne øjnene op for noget større i livet. Og skabe et smil, man kan sende videre til en anden på stationen. Jeg vil gerne have mange flere smil, siger Jeppe Hein.

Kunstværket blev indviet i dag. Foto: Metroselskabet /Marie Hald

De svævende balloner vil hænge forskellige steder på stationen – steder der måske er lidt hemmelige, siger kunstneren, så det kræver, at man er opmærksom:

Man skal jo også lige kigge op fra telefonen for at se livet – det kan være, at en blå ballon kan hjælpe på det.

Kunstner kæmper for at redde Valbys hjerte
Kunstner kæmper for at redde Valbys hjerte

Værket er blevet til med økonomisk støtte fra Niels Wessel Bagges Kunstfond. Når Cityringen åbner i 2019, vil der blive hængt flere balloner op, så værket fortsætter på den nye metrostation på Kongens Nytorv.

Roald skal tegne Danmarks største tegning: Se de vilde planer her
Roald skal tegne Danmarks største tegning: Se de vilde planer her

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

14-årig rapper vælter Danmark: Vi har...
bt.dk
DMI: Vejret bliver endnu værre - her...
bt.dk
Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Se billederne: Indere håner den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx