Af - 30/01-14 09:55

Ja til omstridte torvehaller i HillerødJa til omstridte torvehaller i Hillerød

Et snævert flertal i Hillerød Byråd har stemt et forslag om torvehaller i byen igennem.

storybild

Det smallest mulige flertal i Hillerød Byråd har stemt et forslag om torvehaller i byens kommende storcenter igennem. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Trods modstand fra både borgere og handelsliv er forslaget om at bygge torvehaller i et kommende Hillerød Storcenter vedtaget. Det smallest mulige flertal i Hillerød Byråd vedtog med 14 ud af 27 stemmer at sige ja til M. Goldschmidt Holding A/S’ ønske om at bygge et marked efter inspiration fra Torvehallerne på Israels Plads i København. Det skriver Frederiksborg Amts Avis

Valby Torvehaller har drejet nøglen om
Valby Torvehaller har drejet nøglen om

Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Radikale vendte tommelfingeren opad til torvehallerne, mens Socialdemokraterne, SF, Fælleslisten og Dansk Folkeparti stemte nej.

Forvaltningen i Hillerød Kommune havde anbefalet byrådet at stemme nej til forslaget, som også har mødt stor modstand i det lokale handelsliv og fra Hillerød Bys Lokalråd.

Indbrud har forsinket torvehaller med måneder
Indbrud har forsinket torvehaller med måneder

Projektdirektør i M. Goldschmidt Holding A/S Ulrik Bebe fulgte debatten og beslutningen i byrådet fra tilhørerpladserne under byrådsmødet og var tilfreds med resultatet.

- Det er vi meget glade for. Vi er meget tilfredse med afstemningen. Vi er også glade for, at sagen kom for byrådet. Det er den højeste instans. Så er der ikke tvivl om, at det er godkendt, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Torvehaller skal gøre Valby til et madmekka
Torvehaller skal gøre Valby til et madmekka

Det kommende Hillerød Storcenter skal udover torvehaller også indeholde et biografkompleks med op mod 10 sale og en skøjtebane.

Centret skal efter planen åbne til julehandlen i 2015.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Presset Jensens Bøfhus-ejer sælger...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx