Af - 02/09-16 12:03

Containerbyer skal løse studiebolig-krise - sådan skal boligerne se udContainerbyer skal løse studiebolig-krise - sådan skal boligerne se ud

Studerende skal bo i midlertidige studieboliger i containerbyer rundtomkring i byen, lyder forslaget fra virksomhed.

Bildstrecke im Grossformat »

2.500 nye studieboliger inden 2020. Det er målet for CPH Containers, der vil opføre boligerne på ubenyttede arealer i København.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Med projektet følger en ny måde at bo på for studerende. Boligerne vil være en del af et co-living-koncept, der hedder CPH Village, hvor der desuden vil være bylandbrug, yogastudie og fælleskøkken.

LÆS OGSÅ: Kun lidt over hver tiende studerende bor i studiebolig

I dag mødes virksomheden med politikere, erhvervsfolk og andre aktører for at diskutere deres løsning på studiebolig-krisen.

- Med planlovsaftalen er det blevet muligt at bruge ubenyttede arealer i byen til beboelse. Det vil vi gerne udnytte til at opstille midlertidige studieboliger. Vores byggeskik er mobil, så vi vil let kunne stille boligerne op og pille dem ned igen, forklarer Frederik N. Busck, medstifter af CPH Containers.

LÆS OGSÅ: Studiebolig: En kort cykeltur sparer dig penge og giver flere kvadratmeter

Som forligsteksten ser ud nu, er det dog kun tilladt at have boligerne stående i tre år. For at CPH Containers' projekt skal kunne realiseres, skal perioden forlænges til 10 år. Det sikrer finansiering og en rimelig husleje til de studerende.

Hos De Radikale har der længe været et ønske om at gøre brug af containerbyer, så snart det blev muligt i forhold til planloven:

- Det er klart, at permanente boliger er det ideelle, men de tager lang tid at bygge. Derfor synes jeg, det er et rigtig spændende projekt, der afhjælper et problem og skaber nogle nye, fede byrum, siger Mette Annelie Rasmussen, medlem af Teknik- og Miljøudvalget.

Danske Studerendes Fællesråd er også positiv. For nu.

- Vi har et akut problem med manglen på studieboliger, og her kan containerbyer være en god her og nu-løsning. Men det er vigtigt, at det ikke bliver en undskyldning for ikke at bygge permanente boliger, siger formand Yasmin Davali.

LÆS OGSÅ: Gad ikke studielån - så byggede han sin egen studiebolig

Den nye planlov skal forhandles på plads til efteråret. Går CPH Containers' ønske om, at boligerne må stå i 10 år, igennem, kan virksomheden have de første 250 klar til sommerferien 2017.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx