Af - 05/08-14 10:18

De bare bryster bliver hængende på busserneDe bare bryster bliver hængende på busserne

Movia fastholder reklame for brystoperation efter klage fra kommunalpolitiker.

storybild

Movias gule busser i bybilledet vil fortsat kunne bære reklamer med bare bryster. (Billede: Polfoto/Arkiv)

De bare bryster kommer fortsat til at strutte fra siden af Movias busser. Rådmand for SF i Frederiksbergs Kommunalbestyrelse Balder Mørk Andersen klagede ellers før sommerferien over bestyrelsens beslutning om fortsat at tillade reklamen for brystoperationer og kaldte det blandt andet problematisk, at unge kvinder konstant får smidt urealistiske kropsidealer i hovedet, ligesom han påpegede, at reklamen kunne virke stødende.

Mandebestyrelses tilladelse til bryster på busser kritiseres
Mandebestyrelses tilladelse til bryster på busser kritiseres

Men efter en ny vurdering af både lovgivning og protesterne mod reklamen, har et flertal i bestyrelsen valgt at fastholde det gældende regelsæt for reklamer i Movia, skriver Movias administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen i et svar til Balder Mørk Andersen.

‘Mennesker har vidt forskellige tærskler, og der vil altid være nogle, der kan tage anstød af en reklame. Det er jo netop et grundvilkår for ytringsfriheden - også den kommercielle - at også ytringer som ikke er populære eller som repræsenterer mindretallets synspunkter, eller som man ikke er enig i, nyder beskyttelse’, skriver Dorthe Nøhr Andersen.

Bare bryster kører videre på Movias busser
Bare bryster kører videre på Movias busser

Og det ærgrer Balder Mørk Andersen:

- Movia kunne som offentligt trafikselskab sagtens have valgt at sætte en grænse for hvad borgerne skal se på busserne. Men den kommercielle ytringsfrihed vægtes af flertallet i bestyrelsen desværre højere end hensynet til de mennesker der finder reklamerne anstødelige og potentielt skadelige, skriver han i en mail til metroxpress.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx