Af - 06/02-14 13:45

Hærværk mod Radikales  partikontor: Sviner Ida Auken tilHærværk mod Radikales partikontor: Sviner Ida Auken til

Ida Aukens skifte fra SF til De Radikale har fået ukendte gerningsmænd til at begå hærværk mod De Radikales hovedkontor i København.

storybild

Ida Aukens skifte fra SF til De Radikale har fået ukendte gerningsmænd til at overmale hendes nye partis hovedkontor med graffiti. (Billede: Polfoto/Arkiv)

De Radikales hovedkontor i København er natten til torsdag blevet udsat for hærværk. Flere ruder er smadret, og facaden er overmalet med graffiti. De ukendte gerningsmænd har blandt andet skrevet ‘Ida Auken - taburetsvarmer’ med henvisning til den tidligere miljøministers skifte fra SF til Radikale.

Hærværken rammer kontoret samme dag, hvor det er kommet frem, at Ida Auken overtage tunge poster som EU- og erhvervsordfører i sit nye parti.

Danskerne til Ida: Du er ikke værdig til at bære dit navn
Danskerne til Ida: Du er ikke værdig til at bære dit navn

Den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslev tager afstand fra handlingen og skriver på Twitter:


Og også Ida Aukens mor Margrethe Auken, der sidder i EUropaparlamentet for SF, er vred.

- Det er forfærdeligt, at sådan noget sker. Ikke bare mod Ida, men mod os allesammen. Men det sker, fordi der er sket et skred, hvor vi i offentlige debatter, i medierne og på facebook tillader, at man bare sviner hinanden til. Det er så modbydeligt. Og når det ikke bliver stoppet, så ender det med, at folk synes, det er i orden at svine hinanden til, siger Margrete Auken ifølge Bt.dk.

Ida Auken forlader SF
Ida Auken forlader SF

Både Anna Mee Allerslev og formanden for De Radikale i hovedstaden Thea Stauning siger til dr.dk, at hærværket er under lavmålet, og at det straks vil blive fjernet.

Margrete Auken raser over Idas partihop
Margrete Auken raser over Idas partihop

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Åbenhjertig anklager om den brutale...
bt.dk
Formodet seriemorder anholdt: USA i...
bt.dk
Stjernen fortæller om rædselsaften:...
bt.dk
Efter Bayern-rygter: Her er Real...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx