Af - 07/02-14 07:52; Opdateret: 07/02-14 10:26

Københavns Kommune skider på nyt byggeforbudKøbenhavns Kommune skider på nyt byggeforbud

Københavns Kommune giver grønt lys til at fortsætte arbejdet på en række af byens metrobyggepladser, selv om Natur- og Miljøklagenævnet onsdag erklærede det ulovligt.

storybild

Maskinerne stod torsdag aften ikke stille på flere metrobyggepladser, selv om Natur- og Miljøklagenævnet har erklæret det ulovligt. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Maskinerne stod torsdag aften ikke stille på flere københavnske metrobyggepladser, selv om Natur- og Miljøklagenævnet onsdag erklærede aften- og nattearbejdet for ulovligt.

Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning oplyser, at man efter gennemlæsning af den mere end 300 sider lange afgørelse alligevel vil kunne genoptage arbejdet, og derfor blev der torsdag aften igen bygget og boret flere steder i den københavsnke undergrund. Det skete med en række såkaldte strakspåbud fra kommunen.

Støjplagede metro-naboer: Metroselskabet får lærestreg
Støjplagede metro-naboer: Metroselskabet får lærestreg

- Vi har nu kigget materialet igennem, og vores konklusion er, at en række byggepladser kan fortsætte arbejdet med strakspåbud. Samtidig er det også vores tolkning af afgørelsen, at det i fremtiden vil blive muligt at tillade aften- og nattearbejde, hvis Metroselskabet kan redegøre for, at det er absolut nødvendigt. Det kræver dog, at det ligger inden for VVM-redegørelsen, hvor Transportministeriet er den godkendende myndighed, siger Hans Christian Karsten, Centerchef for Center for Miljøbeskyttelse, Teknik- og Miljøforvaltningen i København i en pressemeddelelse.

Aften- og natarbejde ved Metro skal stoppes
Aften- og natarbejde ved Metro skal stoppes

Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse slog onsdag fast, at Borgerrepræsentationens beslutning fra i sommer var ugyldig, fordi der skulle have indgået en miljøvurdering i afgørelsen. Det betyder, at i alt ni byggepladser har fået erklæret deres nuværende påbud for ugyldige.

De fleste af pladserne har haft tilladelse til aftenarbejde, og for Nørrebroparken, Marmorkirken og Østersøgade har der også været tilladelse til natarbejde.
Teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune udstedte torsdag nye strakspåbud, der gjorde det muligt med øjeblikkelig virkning at fortsætte tunnelarbejdet ved Nørrebroparken, aftenarbejde på flere andre pladser.

EL raser: Udskift ledelsen i Metroselskabet
EL raser: Udskift ledelsen i Metroselskabet

- Vi opfatter afgørelsen fra i går (onsdag, red.) som en kritik, men det er også en konstruktiv kritik, som peger på, hvilke retningslinjer, vi nu skal følge i vores arbejde med metroen. Klagenævnet afgjorde i november, at vi som miljømyndighed er forpligtet til at leve op til kravene i anlægsloven, og dermed gøre vores for, at metroen kan stå færdige til tiden, siger Hans Christian Karsten.

Metronaboer: Politikere tier skandaler ihjel
Metronaboer: Politikere tier skandaler ihjel

Beboerne ventes at klage til Transportministeriet, som ifølge Jyllands-Posten oplyser, at ministeren stadig kigger nærmere på nævnets afgørelse og konsekvenserne heraf.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Glad Astralis-spiller efter triumf:...
bt.dk
'Kvindelige actionhelte sparker røv':...
bt.dk
Astralis vandt finale: Twitter morer...
bt.dk
William og Kate forundrer: Bryder...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx