Af - 26/01-16 07:33

Nu kommer der musik i ambulancerneNu kommer der musik i ambulancerne

Det skal være mere beroligende at være patient i de københavnske ambulancer, og der hedder løsningen blandt andet musik under kørslen.

storybild

(Billede: Polfoto/Kofod Lasse/Arkiv)

En køretur med en ambulance er sjældent en god oplevelse, men nu gør Region Hovedstaden noget for, at den i hvert fald bliver bedre.

79 spritnye ambulancer ruller ud fra den 1. februar, og det bliver blandt andet med mulighed for at høre musik, når man suser afsted med udrykning.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Oplagte valg kunne have været ’Jeg har ikke lyst til at dø’ med De Eneste To eller ’I Will Survive’ med Gloria Gaynor, men det er ikke sådan en slags musik, der skal høres.

’I stedet for at høre på udrykningssirene, vil patienterne have mulighed for at høre beroligende musik, som vi kender det fra for eksempel tandlægen,’ lyder det i et skriftligt svar fra Region Hovedstaden.

Erhvervsjournalist idømt fængsel for kursmanipulation
Erhvervsjournalist idømt fængsel for kursmanipulation

’Vi ved i dag, at musik kan have en positiv effekt på patienters velbefindende. De fleste kender det at rolige omgivelser, herunder stille musik, virker beroligende. Musik i sig selv helbreder selvfølgelig ikke, men skal være med til at skabe tryghed for patienterne,’ skriver Regionen.

De nye ambulancer vil desuden have elektroniske bårer og bedre fastspændt personale, der dermed nemmere kan hjælpe patienterne.

Fanget i gældskaos: Forældre skylder millioner for pasning af børnene
Fanget i gældskaos: Forældre skylder millioner for pasning af børnene


LÆS OGSÅ: Karakterfokus får gymnasieelever til at frygte fejl

LÆS OGSÅ: Kåring: Derfor er København verdens bedste by

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx