Af - 08/09-14 11:21; Opdateret: 08/09-14 14:37

Metroen har flere ulykker end andre byggerierMetroen har flere ulykker end andre byggerier

På tre år har der været 147 ulykker på metroens byggepladser.

storybild

På tre år har der været 147 ulykker på metroens byggepladser. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Det er farligere at være byggearbejder på metroen end på andre byggepladser. På tre år har der været 147 ulykker på metroens 21 byggepladser, og det er 22 procent flere arbejdsulykker, end hvad der normalt ses på et byggeri af den størrelse. Det viser en ny opgørelse fra Metroselskabet ifølge Fagbladet 3F.

- Det dokumenterer, at metroen har været en alt for farlig arbejdsplads, siger Jens Kirkegaard, der er formand for byggegruppen i 3F Bygge, Jord og Miljø i København, til fagbladet.

Så meget får metro-ansatte efter lønsnyd
Så meget får metro-ansatte efter lønsnyd

Det er langt fra første gang, metroen er i vælten for dårligt arbejdsmiljø. Arbejdstilsynet har udstedt rekordmange påbud for farlige forhold på metroens byggepladser, og i 38 tilfælde er der af tilsyn og politi indledt en straffesag mod firmaer på metroen for brud på arbejdsmiljøloven.

Hos Metroselskabet, der er bygherre på metrocityringen, erkender ledelsen, at der har været for mange ulykke rpå byggepladserne. Men det går den rigtige vej, lyder det.

Metroen sætter danmarksrekord i dårligt arbejdsmiljø
Metroen sætter danmarksrekord i dårligt arbejdsmiljø

- I 2013 havde vi relativt mange ulykker. Det har vi sat en indsats på at bekæmpe, og det kan vi se af tallene for 2014 er lykkedes, siger HR-chef Peder Mandrup Knudsen til fagbladet 3F.

Byggebranchen er landets farligste branche. Sidste år var der gennemsnitligt 22,1 ulykker for hver million arbejdstime hos entreprenører og håndværksmestre i Danmark. Fra metroens start og til juli i år har ulykkesraten været 27,0.

Sidste år lå ulykkesraten på metroen på 31,7, mens den i årets første syv måneder var 21,6.


Opdatering: Ifølge Metroselskabet er ulykkesraten på metrobyggepladserne faldende, og i år ligger den på 21,6, hvilket er 0,5 under landsgennemsnittet.

data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skud affyret i boligområde
bt.dk
Tv-ekspert stiktosset over p-afgift:...
bt.dk
Læserne om Støjbergs...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx