Af - 06/02-14 11:21; Opdateret: 06/02-14 11:55

Kommentator: Nogen kommer til at bøde for Metro-farceKommentator: Nogen kommer til at bøde for Metro-farce

Sagen om metrobyggeriet i København ændrer sig nu fra en byggesag til en potentiel politisk skandale. Nu går abelegen om at placere ansvaret i gang, vurderer politisk kommentator Rasmus Jønsson.

storybild

Natarbejde på en af Københavns metrobyggepladser. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Efter Natur- og Miljøklagenævnet erklærede al aften- og nattearbejde på Københavns metrobyggepladser for ugyldig, risikerer byggeriet af den kommende metrocityring at blive voldsomt forsinket og dermed meget dyrere end oprindeligt budgeteret. Og dermed kan sagen udvikle sig fra at være en omstridt byggesag til en potentiel politisk skandale. Det vurderer politisk kommentator Rasmus Jønsson overfor Mx.dk.

- Indtil nu har metrosagen meget handlet om nogle utilfredse borgere, der har været plaget af støj. Men nu er der tegn på, at det her også får voldsomme økonomiske konsekvenser. Hvis byggeriet stoppes, så er der rigtig mange millioner - måske endda milliarder - skattekroner på spil. Set i det lys, går sagen ind i en ny fase. Der er ingen tvivl om, at det her bliver meget dyrere, og det er der nogle politikere, der kommer til at stå på mål for, siger Rasmus Jønsson.

Støjplagede metro-naboer: Metroselskabet får lærestreg
Støjplagede metro-naboer: Metroselskabet får lærestreg

Hvem bliver det?
- Det er endnu svært at spå om, for der nu går en abeleg i gang om, hvem der har ansvaret. Og ansvaret ligger mange steder. Indtil nu har der været en larmende tavshed fra politikerne, for alle har været bange for at blive fedtet ind i det her. Men den tavshed kan ikke fortsætte.

Aften- og natarbejde ved Metro skal stoppes
Aften- og natarbejde ved Metro skal stoppes

Hvilke konsekvenser får det for de ansvarlige politikere?
- Det kommer meget an på, hvor voldsomme forsinkelser der bliver tale om, og hvor mange penge, det kommer til at koste. Men det er umuligt, at der ikke er nogen, der kommer til at stå til ansvar for det her. Tænk hvor meget postyr Zornigs million fra socialministeren skabte. Og det var vel at mærke en enkelt million kroner. Oppositionen på Københavns Rådhus har ikke været så aktive i denne her sag, men hvis de går ind i det nu, så begynder det måske at røre på sig, siger Rasmus Jønsson.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
800 år gammelt dansk slot får vild...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx