Af - 30/06-15 17:07

DNA-spray skræmmer røvere væk fra Netto og FaktaDNA-spray skræmmer røvere væk fra Netto og Fakta

Hos Dansk Supermarked og Coop har man gode erfaringer med DNA-spray i røveri-udsatte butikker i København.

Bildstrecke im Grossformat »

Ikke et eneste røveri.

Siden Dansk Supermarked og Coop for knap ti måneder begyndte at teste et nyt sikkerhedssystem med DNA-spray i en række udsatte butikker i København, har røverne holdt sig væk.

- Vi betragter det som en succes og vil nu brede det ud til flere af vores butikker, fortæller Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør hos Coop, hvor man har indført systemet i flere udsatte Fakta og Irma-butikker i hovedstaden.

Hjemmerøvere på spil: - Det er groft, og vi gør alt for at finde dem
Hjemmerøvere på spil: - Det er groft, og vi gør alt for at finde dem

Med det nye system udløses en DNA-væske fra en dyse over butiksindgangen, hvis en person forsøger at begå røveri og slippe væk.

Sprayen kan sidde fast i tøjet og huden op til seks uger, og med UV-lys kan politiet så kontrollere om en mistænkt kan sættes i forbindelse med gerningsstedet.

- Vores plan er at indføre det i yderligere ti butikker i udkanten af København henover sommeren, fortæller Jess Pedersen, der er sikringskonsulent i Dansk Supermarked, som sidste havde 72 røverier på landsplan i deres butikker.

38-årig fængslet for københavnske røverier
38-årig fængslet for københavnske røverier

Ifølge Jess Pedersen har man testet spray-systemet i ni Netto-butikker på Amager, hvor man sidste år havde fem røverier i årets første fem måneder.

Om DNA-sprayen alene kan tilskrives æren for, at røverne nu helt holder sig væk, er svært at svare på ifølge Jess Pedersen.

- Vi har jo i fovejen en række andre sikkerhedsforanstalinger ude i butikkerne. Men det er da tankevækkende, at hvor vi før havde en udfordring, er vi nu nede på nul røverier på Amager, siger han.

Tilrejsende tyve fra Chile valfarter til Danmark
Tilrejsende tyve fra Chile valfarter til Danmark

LÆS OGSÅ: Fem mænd anholdt for vold med bat i Vordingborg

LÆS OGSÅ: Hælercentral med varer for millioner er afsløret

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx