Af - 15/08-16 10:54; Opdateret: 15/08-16 12:59

Politiet forhøjer beredskabet til Copenhagen PridePolitiet forhøjer beredskabet til Copenhagen Pride

Københavns politi har i år taget flere forholdsregler, end de plejer til årets Pride. Det skyldes højt terrorniveau og miljøet, deltagerne kommer fra, oplyser de.

storybild

Når Copenhagen Pride starter i morgen, vil politiet hæve indsatsen i forhold til tidligere. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Tirsdag begynder Copenhagen Pride, og Københavns gader bliver for 20. gang beklædt i regnbuens farver. Men i år vil der også være flere politiuniformer at spotte i gadebilledet.

Det har Københavns politi i samråd med arrangørerne bag Copenhagen Pride været nødsaget til, blandt andet på grund af skyderierne i Orlando mod homoseksuelle.

TV: Betjente bryder ud i dans under homo-parade
TV: Betjente bryder ud i dans under homo-parade

- Det er jo klart den generelle, alvorlige terrortrussel, vi må indse, der er i Danmark, at der er brug for ekstra bemanding, både fordi der kommer til at være mange mennesker på samme sted og på grund af det miljø, deltagerne kommer fra, siger Jens Jespersen, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Den ekstra indsats vil blandt andet finde sted på Regnbuepladsen og Rådhuspladsen ugen ud.

Borgmester: Aarhus Pride gør vores by til et bedre sted
Borgmester: Aarhus Pride gør vores by til et bedre sted

- Vi har skruet op for indsatsen i forhold til tidligere. Det gælder både paraden på lørdag og de øvrige arrangementer, der løber fra i morgen til søndag, siger Jens Jespersen.

Jens Jespersen forsikrer om, at årets Pride-deltagere kan føle sig ligeså sikre under årets Pride i samme omfang, som mennesker der går på gaden.

Nøjagtigt hvad den ekstra indsats består i, vil Københavns Politi ikke oplyse.

Copenhagen Pride står bag ceremoni foran USA's ambassade
Copenhagen Pride står bag ceremoni foran USA's ambassade

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx