Af - 29/08-14 09:06

Københavns Universitet sætter rekord i PridenKøbenhavns Universitet sætter rekord i Priden

En rekordstor gruppe studerende og medarbejdere fra Københavns Universitet går sammen i Pride Paraden i morgen.

storybild

Studerende og medarbejdere fra Københavns Universitet finder sammen regnbueflaget sammen til årets Pride Parade. (Billede: Polfoto/Arkiv)

550 studerende og medarbejdere fra Københavns Universitet stiller i samlet flok sammen med gæstekolleger ved Copenhagen Pride Parade i morgen. Det er det største antal deltagere fra universitetet nogensinde og den største gruppe ved årets Pride, oplyser Københavns Universitet.

Prorektor ved Københavns Universitet og tidligere klimaminister Lykke Friis deltager også i universitetets paradevogn.

Guide: Årets pride bliver den hidtil største
Guide: Årets pride bliver den hidtil største

- Jeg deltager selv for at hylde mangfoldigheden i København og er virkelig glad for, at der er så mange af mine kolleger og vores studerende, som går med i Priden, at vi rent faktisk kan stille med den største gruppe på hele dagen. Det fortæller mig, at Københavns Universitet i sandhed er et sted, hvor der er plads til alle, siger Lykke Friis i en pressemeddelelse.

Forud for paraden har universitets arrangeret flere faglige events om blandt andet homoseksuelles rettigheder i både Danmark og udlandet.

Guide: Årets pride bliver den hidtil største
Guide: Årets pride bliver den hidtil største

- Det er vigtigt, at en stor dansk institution som Københavns Universitet er med til at sætte fokus på rettigheder, der vedrører os alle i et åbent og tolerant samfund som Danmark, hvor LGBTQ-personer desværre stadig oplever uligheder i forhold til heteroseksuelle. Derfor vælger vi at deltage i Priden som ét samlet universitet og vise vores solidaritet med vores LGBTQ-medborgere, siger Lykke Friis.

Det er første gang, at Københavns Universitet deltager med en samlet paradevogn for studerende og medarbejdere, og i dagens anledning skifter universitetet navn fra University of Copenhagen til Diversity of Copenhagen.


data-show-border="false">

LÆS OGSÅ: Sådan! Her lukker drag queen munden på homo-hadere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet jagter mand i 'mørkt tøj':...
bt.dk
Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Medie: Kongelig fartdjævel ræsede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx