Af - 07/09-14 07:25

Flotte færinger rockede til MittlandFlotte færinger rockede til Mittland

Swangah og Týr fyrede op under fredagen, men lørdag havde fokus på den hyggelige stemning.

storybild

Hallur Joensen og Kristina Bærendsen optrådte lørdag.

Øresundskollegiet er kendt som Københavns færinger-ghetto, men i weekenden fik det store kollegium konkurrence fra den færøske festival Míttland, der blev afviklet ved Femøren på Amager.

Færinger troppede nemlig trofast op for at hylde deres lokale musikhelte, hvor særligt fredagens program satte fut i den yngre del af publikum.

- Er det ikke fedt?, lød det begejstret fra en publikum til metroxpress’ udsendte, da rapgruppen Swangah indtog scenen, mens begejstringen ikke blev mindre, da Týr få timer senere fik temperaturen til at stige i teltet.

Pamela Anderson spredte løgne på Færøerne
Pamela Anderson spredte løgne på Færøerne

Forskning: Hvalkød kan øge risikoen for Parkinsons
Forskning: Hvalkød kan øge risikoen for Parkinsons

Som dansker fik man bekræftet to ting ved at deltage i Mittland: At færinger med stolthed værdsætter landets musikkultur, samt at færøske piger lige er en tak flottere end alle andre.

Man kunne ærgre sig over, at hele arrangementet foregik på færøsk. For ganske vist er det en færøsk festival, men hvis man vil udbrede den færøske kultur til danskerne, må man lige hjælpe os lidt på vej. Heldigvis snakker færinger gerne dansk, så hvis man efter en Føroya Bjór havde drukket sig mod til at spørge sidemanden, var det ikke helt umuligt at følge med i, hvad der foregik på scenen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Inger Støjberg, jeg har lige løbet...
bt.dk
Froome lod sig ikke overrumple:...
bt.dk
De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx