Af - 20/08-14 14:17

Vild idé: Studerende skal bo i Eurovision-halVild idé: Studerende skal bo i Eurovision-hal

Arkitektfirma foreslår at fore B&W-Hallerne med 2.000 studieboliger med udsigt til koncertsal.

storybild

Sådan forestiller et hold unge arkitekter, at B&W-Hallerne kan se ud med studieboliger i. (Billede: PR-foto)

Kunne du forestille dig at bo med udsigt over Københavns tårne på den ene side - og indendørs koncerter og sportsevents på den anden? Sådan lyder en vild idé fra det københavnske arkitektfirma BCVA, der foreslår at forvandle de gamle B&W Haller på Refshaleøen til et kombineret kollegium og koncerthal.

- Vi har lavet en fuldstændig optegning af hallerne, og man kan få plads til 2.000 boliger ved at lægge dem langs facaden og fore bygningen med studieboliger. Sådan et hus skal renoveres alligevel, og hvis det skal kunne bruges om vinteren, skal det alligevel isoleres, siger Rune Veile, arkitekt og partner i BCVA.

Ny tjeneste matcher unge der vil dele bolig
Ny tjeneste matcher unge der vil dele bolig

Bliver visionen til virkelighed, kan det være en idé for de studerende at investere i ørepropper. Tanken er, at soveværelserne får udsigt ud af det 20 etager høje hus, mens sociale rum som køkkener får udsigt ind i hallen, der fortsat vil huse sportsevents og koncerter.

- Vi har lavet projektet på eget initiativ, fordi debatten af og til bliver lidt ensporet. København mangler studieboliger, og samtidig diskuteres der, hvad der skal ske med B&W-Hallerne efter Eurovision. Nogle gange er det godt at vende tingene på hovedet, så nu vil vi prøve at råbe op og se, hvad folk siger til det, siger Rune Veile.

SF: Ny akutliste skal give unge bolig hurtigere
SF: Ny akutliste skal give unge bolig hurtigere

Hos studenterrådet ved Københavns Universitet er formand Mie Sofie Andersen glad for alle kreative forslag, der kan løse studerende boligmangel.

- Jeg tror, mange studerende godt kunne tænke sig at bo sådan. Det afgørende er, at det kan betales for en SU, siger hun.

Samme melding møder metroxpress blandt flere studerende.

- Det lyder rigtig fedt. Men det lyder også dyrt. Men det er en superfed ide, når man tænker på, hvor mange der mangler en bolig. Jeg har selv søgt i et år, siger Christina Laursen, der studerer medicin ved Københavns Universitet.

Der er endnu ikke lavet en udregning for, hvad boligerne vil koste, hvis de realiseres.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx