Af - 02/09-13 15:46

Brystkræft: Kun hver fjerde kvinde opereres til tidenBrystkræft: Kun hver fjerde kvinde opereres til tiden

Region Hovedstaden dumper: Kun 27 procent af kvinder med brystkræft får en operation inden for de 27 dage, der er fagligt optimale.

storybild

Det går for langsomt med de kirurgiske indgreb mod brystkræft i hovedstadsområdet, viser nye tal. (Billede: Polfoto/Corbis/Rick Gomez)

Kun lidt mere end hver fjerde kvinde med brystkræft i Region Hovedstaden fik i andet kvartal 2013 en operation til tiden. I første kvartal var det ellers hele 53 procent, der blev opereret inden 27-dages-fristen, og dermed er det gået voldsomt ned af bakke på få måneder, skriver Ugeskrift for Læger.

- Vi vil helt klart bede Region Hovedstaden over for Task Force forklare, hvad det skyldes, hvorfor tallene er, som de er. Og hvordan de vil løse udfordringerne. Og så vil vi følge op på det, siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm ifølge Ugeskrift for Læger.

LÆS OGSÅ: Kontroller selv din risiko for brystkræft

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) har en 'klar forventning om, at regionerne er i gang med at rette op', og koncerndirektør Svend Hartling, Region Hovedstaden, er da heller ikke tilfreds:

- Vi vil støvsuge markedet for brystkirurger, få vores læger til at arbejde ekstra og se efter flere fra udlandet, lover han over for ugeskriftet, og påpeger, at der også lader til at have været flere patienter i andet kvartal.

De 27 dage er ikke den maksimale ventetid, der er indskrevet i loven, men derimod en fagligt funderet retningslinje.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Revy-krigen er afgjort: Denne revy er...
bt.dk
Fuld S-profil var rasende efter...
bt.dk
Efter 19 år i uvished: Nu har...
bt.dk
Forskere lover: NU løser vi gåden om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx