Af - 23/01-15 16:41

Grafik: Naboer kalder Tivolis fyrværkeri-tilbud 'værdiløst'Grafik: Naboer kalder Tivolis fyrværkeri-tilbud 'værdiløst'

Det er rent spin, når Tivoli tilbyder sine naboer at skrue ned for fyrværkeriet til gengæld for mere volumen på fredagsrocken, mener havens naboer.

storybild

Lyden skal i vejret til Fredagsrock, mener Tivoli, men havens naboer afviser ønsket, som de kalder voldsomt. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Et værdiløst tilbud’. Sådan lyder svaret fra naboerne, efter Tivoli har tilbudt at skære antallet af dage med fyrværkeri fra fire til én om ugen, hvis man til gengæld må skrue op fredagsrocken op.

Afstemning
Hvor højt synes du, Tivoli skal have lov at spille til Fredagsrock?

- Tilbuddet betyder reelt, at de fortsætter på det nuværende niveau. Som jeg husker det, har der de seneste år kun været fyrværkeri en gang om ugen på nær få uger. Det har begrænset værdi for os og er en gratis omgang spin fra Tivoli, siger Thomas Brögger, formand for foreningen Tivolis Naboer.

Naboer har fået nok: Nej til højere fredagsrock i Tivoli
Naboer har fået nok: Nej til højere fredagsrock i Tivoli

Tivoli har ansøgt om at skrue flere fredagskoncerter op fra 60 til 65 og 70 db. Haven kalder det konkurrenceforvridende, at kommunen tillader 70 db på blandt andet Gråbrødre Torv. Det afviser naboerne.

- Der er ingen, der har fået lov til at holde en koncertrække på 26 fredage af to timers varighed til 70 db på Gråbrødre Torv. Det er enkelte koncerter og kan ikke sammenlignes, siger Thomas Brögger, der anerkender, at man i Indre By må finde sig i støj fra bylivet, men kalder Tivolis ønske for ‘voldsomt’.


Illustration af decibelskalaen

Københavnere om fredagsrock: Giv nu lyden fuld gas i Tivoli
Københavnere om fredagsrock: Giv nu lyden fuld gas i Tivoli

- I 2011 overskred Tivoli den nuværende godkendelse. De nåede ikke 70 db, men der klirrede ruderne, og man skulle hæve stemmen for at tale sammen. Hvis det bliver normen, kan jeg godt forestille mig, at nogle vil overveje at flytte, siger han.

Foreningen vil i en kommende høring anbefale kommunen at afvise Tivolis ansøgning.

Det tilbyder Tivoli sine naboer i kompensation for højere Fredagsrock
Det tilbyder Tivoli sine naboer i kompensation for højere Fredagsrock

Tivoli ønsker ikke at kommentere kritikken men i en mail skriver pressechef Torben Plank:

- Vi har netop fået en invitation fra naboforeningen om et møde. Her ser vi frem til en positiv dialog. Vores ønske er at finde en løsning, som naboerne kan acceptere, og som tilgodeser musikfans og København som oplevelsesdestination.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx