Af - 31/03-16 17:17; Opdateret: 31/03-16 19:06

Maj Britt: Café Sonja gav mig en chance tilMaj Britt: Café Sonja gav mig en chance til

Café Sonja på Vesterbro hjalp 50-årige Maj Britt fra kontanthjælp tilbage i arbejde. Nu har cafeen fornyet lokalerne og udvider åbningstiderne, så flere kan få samme hjælp.

Bildstrecke im Grossformat »

Efter at have arbejdet hele livet på diverse cafeer og barer fik Maj Britt Vejland slidgigt i begge hofter. Senere fik hun diagnosen demens og endte på kontanthjælp. Hun gav slip på det, som hun altid har elsket: at arbejde.

- Da jeg var 38 år blev jeg spurgt, om jeg ville gå på pension. Jeg blev faktisk forarget, 'bare fordi jeg har fået en ny hofte og ikke kan løbe efter bussen betyder det ikke, at jeg ikke kan arbejde', fortæller Maj Britt, da metroxpress møder hende på Café Sonja på Vesterbro.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Efter at have forsøgt sig med forskellige jobtilbud fra kommunen, fandt hun et sted, der kan rumme hendes sygdom.

- Min demens er blevet bedre ved at være her. Jeg bliver stimuleret og udfordret, ved at have noget at stå op til om morgenen, og jeg glæder mig til at komme på arbejde, siger Maj Britt, der i dag laver salater i køkkenet på Café Sonja.

Rapport: Mennesker på kanten kommer fra alle sociale lag
Rapport: Mennesker på kanten kommer fra alle sociale lag

Cafeen, der ligger i Saxogade, er en del af den erhvervsdrivende fond Settlementet, hvis formål er at hjælpe folk som Maj Britt i arbejde.

- Vi fokuserer på personen bag disken og giver individuel støtte, så den enkelte udvikler sig. På den måde er vi unikke, fordi vi har rådgivning og personale, som kan hjælpe vores ansatte, siger Anne Østergaard, der er caféleder på Café Sonja.

Jeg har brugt det rigtig meget. Det er meget afslappet og der er en meget personlig betjening derinde. Og så er det en bonus, at det også støtter et godt formål. Der er et stort engagement kan man mærke, og de er altid enormt søde og hjælpsomme, siger Tenna Petersen på 36 år, der bor i Saxogade.

Tenna Petersen har boet i Saxogade i fire måneder og er allerede en fast gæst hos Café Sonja.

Med snart 30 år på bagen har cafeen fået nyt liv, som skal gøre stedet mere attraktivt for kunder og skabe flere arbejdspladser. Inden året er omme er målet, at flere små socialøkonomiske steder vil poppe op i Saxogade.

- Vi har allerede en samarbejdsaftale med Kødbyens Mad og Marked, som har fået en Co-Creation butik her i Saxogade, jo flere vi får med, jo flere arbejdspladser kommer der, så vi kan få flyttet folk ud af systemet og væk fra kontanthjælp, siger Julie Takla Helsted, der er forretningsudvikler i Settlementet.

Børnebøger åbner døre til socialt udsatte
Børnebøger åbner døre til socialt udsatte

Ifølge socialborgmester Jesper Christensen (A) er det vigtigt, at København er, og bliver ved med at være, en mangfoldig by hvor vi i fællesskab hjælper hinanden.

- Jeg er glad for alle de frivillige kræfter som fx Café Sonja, der på Vesterbro gør en indsats for socialt udsatte borgere. Vi har mange frivillige kræfter over hele byen, men det er klart at jeg som socialborgmester altid kan bruge flere frivillige, der kan yde en god indsats.

Du kan være med til at fejre Café Sonjas flotte nye lokaler og udvidede åbningstider og høre mere om Café Sonja og visionerne for Saxogade fredag mellem klokken 16 og 18, hvor cafeen byder på et glas og en bid mad.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx