Af - 21/01-14 10:48

Knippelsbro åbnes igen efter Bodil-skaderKnippelsbro åbnes igen efter Bodil-skader

Den centrale københavnerbro åbnes efter omfattende reparationer.

storybild

Knippelsbro har ikke kunnet åbne for sejlende, siden stormen Bodil i december fik vandet til at stige og oversvømmede broens maskinrum. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Efter en omfattende reparation bliver Knippelsbro nu forsøgt åbnet for første gang, siden stormen Bodil rasede. Den centrale københavnerbro har været i stykker siden starten af december, hvor Bodil fik vandstanden til at stige i Københavns havn.

- Der kom vand i maskinrummet, som gjorde, at nødgenerator, hydraulik-pumper og styretavler gik i stykker. Det har betydet, at Knippelsbroen slet ikke har kunnet åbne og lukke siden stormen, siger centerchef i Byens Fysik i Københavns Kommune, Jane Snog, til Dagens.dk.

Så mange træer gik tabt under Bodil
Så mange træer gik tabt under Bodil

Men nu skal en prøveåbning af broen vise resultatet af en omfattende reparation, som kommunen har arbejdet på siden stormen. Da Knippelsbro består af mange gamle dele, som skulle skaffes hjem, har det været en længere proces. Men broen skulle nu være tilbage i sin gamle stand, siger Jane Snog.

- Vi laver en prøveåbning i starten af denne uge for at se, om den fungerer, som den skal. Men der går nok et par dage yderligere, inden den er helt smurt til og klar, siger Jane Snog til Dagens.dk.

EuroPark har behandlet klager over stormbøder
EuroPark har behandlet klager over stormbøder

Hun vurderer, at den manglende lukke/åbne-funktion ikke været til gene for de sejlende, da der kun er få, der sejler i vinterhalvåret.

Prisen for broreperationen med de nye reservedele løber op i en million kroner. København Kommune har planer om at anskaffe vandtætte døre til broens maskinrum, for at stå stærkt til næste gang en storm viser tænder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx