Af - 19/03-14 09:37

Basargade og face-lift skal gøre Mjølnerparken tryg og lækkerBasargade og face-lift skal gøre Mjølnerparken tryg og lækker

Mjølnerparken skal have et ordentligt ansigtsløft, der skal åbne karreerne for resten af Nørrebro og give tryghed til beboerne.

storybild

(Billede: Lejerbo/ KHS Arkitekter/ BOGL)

Med basargade og forbedret infrastruktur skal Mjølnerparken på Nørrebro gøres attraktiv og åbnes op.

Borgerrpræsentationen har lavet et forslag til en lokalplan for Mjølnerparken, der nu er i høring og udlejningsorganisationen Lejerbo, der står for udlejningen af lejlighederne, har lavet en helhedsplan for, hvordan man kan renovere og forbedre det udskældte boligområde.

Flere hundrede muslimer i kønsopdelt demonstration på Nørrebro
Flere hundrede muslimer i kønsopdelt demonstration på Nørrebro

- Lokalplanen betyder meget for beboerne, der har følt sig lukket inde i det fort, Mjølnerparken har været. Nu kan vi åbne op mod Nørrebro og invitere resten af København indenfor. Samtidig skaber det tryghed, at der kommer til at være flere mennesker i området døgnet rundt, siger Jan Hyttel, der er formand for bestyrelsen i Lejerbo København.

En af måderne, man vil få flere mennesker udefra ind i området, er ved at sælge stuelejlighederne fra, så de kan blive til butikker i en basargade, der skal gå fra Tagensvej til Mimersgade.

Sådan ser et mennesketomt Nørrebro ud
Sådan ser et mennesketomt Nørrebro ud

- Det er en god plan at etablere basargaden, for det kan åbne op både fysisk og mentalt, så området kan blive løftet, siger Morten Kabell, der er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.

Han mener, at Mjølnerparkens dårlige ry og rygte er ufortjent, og at det er noget, Københavns Kommunes samarbejde med Lejerbo skal rette op på.

Minister sover hos metronabo
Minister sover hos metronabo

- Det er vigtigt at sikre en god sammenhæng med resten af Nørrebro, og at det bliver attraktivt at bo i Mjølnerparken. Det er et udfordret område, som vi sammen skal arbejde på at få løftet. Det tror jeg, helhedsplanen kan sikre, siger Morten Kabell.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx