Af - 15/01-15 11:30

Nu er den gal igen: Ny bro står først klar til sommerNu er den gal igen: Ny bro står først klar til sommer

Endnu en gang bliver et stort anlagt broprojekt i København forsinket.

storybild

Inderhavnsbroen har længe været næsten færdig. Og sådan fortsætter det - i hvert fald indtil tidligst maj. (Billede: Olufson Jonas)

Forsinkelse på forsinkelse har præget brobyggerierne i Københavns havn og kanalerne. Og på dagen hvor Proviantbroen og Trangravsbroen officielt indvies, er der endnu engang dårlige nyheder.

Julegave til Københavns cykelmyg: To nye broer står eeendelig klar i år
Julegave til Københavns cykelmyg: To nye broer står eeendelig klar i år

Inderhavnsbroen, som skal forbinde Nyhavn med Nordatlantens Brygge, bliver ikke færdig til marts, som det ellers var ventet. Forsinkelsen skyldes problemer hos entreprenøren Valmont SM, som ikke kan overholde tidsplanen for stålproduktionen til broen.

Broen skulle have været klar til marts, og Københavns Kommune kalder den nye forsinkelse for uacceptabel.

Det tilbyder Tivoli sine naboer i kompensation for højere Fredagsrock
Det tilbyder Tivoli sine naboer i kompensation for højere Fredagsrock

- Selv om Inderhavnsbroen er et meget komplekst projekt, som har været ramt af en række udfordringer undervejs, blandt andet på grund af Pihl & Søns konkurs, så er det helt uacceptabelt, at den igen er blevet forsinket. Vi forventer, at Valmont SM nu leverer en realistisk tidsplan, som kommer til at holde, og for at sikre os sætter vi ind med skærpet overvågning og opfølgning på projektet, siger serviceområdechef i Teknik- og Miljø-forvaltningen Anders Møller.

Tidligere har projektet været behæftet med fejl. Armeringen i brofagene har været underdimensioneret, og der har også været fejl i broens geometri. Byggeriet gik allerede i gang i 2011.

Farlige København: Han vil sagsøge staten
Farlige København: Han vil sagsøge staten

To af virksomhederne, som nu bliver ramt af forsinkelsen, er Experimentarium og Copenhagen Street Food på papirøen. Her er der skuffelse at spore, men samtidig ser man frem til sommeren, hvor broen endelig står klar.

- Forsinkelsen er pisse ærgerligt og skuffende, men vi kan ikke gøre noget ved det. Det er ligesom at vente på, at regnen stopper. Vi har haft en masse glade gæster, og de skal nok finde herud igen, men det er klart, at det kommer til at påvirke os i en positiv retning, når broen står færdig, siger Dan Husted fra Copenhagen Street Food.

Hos Experimentarium har direktør Kim Herlev efterhånden lært at leve med den manglende bro, hvis færdiggørelse udstillingscentret ellers var blevet lovet, allerede da de rykkede ind i de midlertidige lokaler på Papirøen. Det er nu et år siden.

Kommunen skruer bissen på: Flere barer får påbud
Kommunen skruer bissen på: Flere barer får påbud

- Vi gider ikke gå og være indebrændte, men vi tænker i stedet, at det bliver fedt, når den endelig kommer. Den manglende bro rammer især vores besøgstal i forhold til de impulsive gæster. Men vi har lært at leve med det, og nu glæder vi os bare. Broen kommer til at binde København sammen på en ny måde, men lige nu er det lidt ligesom med Storebæltsbroen. Før den stod færdig tænkte man, at det var så hyggeligt at sejle over. I dag kan vi ikke leve uden den, siger Kim Herlev, som med et glimt i øjet samtidigt tilbyder Københavns Kommune bistand med kreative løsninger som en hængebro eller en stolelift, der kan transportere folk over den ufærdige bro.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx