Af - 17/12-15 14:06

Omstridt cykelsti droppet – der var alligevel ingen, der ville have denOmstridt cykelsti droppet – der var alligevel ingen, der ville have den

En planlagt cykelsti gennem De Gamles By vakte stor debat, da de lokale absolut ikke var interesset i stien. Nu er den droppet.

storybild

Cykelstien ville blandt andet have gået ud over de grønne arealer. Nu er den droppet. (Billede: Thomas Vilhelm/Nørrebro Lokaludvalg)

En omstridt cykelsti gennem De Gamles By på Nørrebro er blevet droppet på Teknik- og Miljøudvalget sidste møde. Det viste sig nemlig, at der ikke var nogen, der interesseret i at grønne arealer skulle lade livet til fordel for en asfalteret rute gennem området.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Beslutningen vækker glæde hos Nørrebro Lokaludvalg, der hele tiden har været imod cykelstien.

Nørrebros borgere jubler: ByOasen er reddet
Nørrebros borgere jubler: ByOasen er reddet

- Vi er rigtig glade for, at politikerne har lyttet til os og droppet den, siger formand Mogens Petersen og tilføjer:

Der er ikke nogen, der har efterspurgt cykelstien, så det ville både være spild af penge og på bekostning af nogle af vores få grønne arealer, hvis man anlagde den.

Heidi Damgård står bag Facebook-gruppen 'Bevar de grønne arealer i De Gamles By' og har desuden været med i følgegruppen for helhedsplanen for området som en af de lokale. For hende er det vigtigt at kæmpe for de få grønne arealer, der er i området:

- Det betyder alt for os, fordi vi ikke har andre kommunale tilbud. De Gamles By er ekstra vigtig, fordi den er med til at samle folk, og fordi vi er så tæt befolket, så vi har brug for det her område. Der var ikke nogen logik i cykelstien, da det er en rute ingen bruger.

Borgere kæmper for at redde Nørrebros bybondegård
Borgere kæmper for at redde Nørrebros bybondegård

Hun håber nu, at politikerne nu vil finde penge til en stærk helhedsplan for De Gamles By.

Medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Jakob Næsager (K), syntes egentlig, at cykelstien var en fin tanke, men har været lydhør over for borgerne:

- Jeg synes, det var en god idé, at der var en connection mellem stisystemerne, men hvis ingen vil have den, er der ingen grund til at bruge penge på den.

Grønt lys: København skal bruge 3,7 millioner på træer
Grønt lys: København skal bruge 3,7 millioner på træer

Radikale Venstre derimod har længe kæmpet imod cykelstien, og derfor er Mette Annelie Rasmussen glad for, at sagen nu er lukket.

- Der var aldrig den store borgeropbakning, og derfor er vi glade for, at vi nu lukker året med beslutningen om at droppe den, selv om det har taget alt for lang tid at nå dertil, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx