Af - 27/10-16 09:20; Opdateret: 27/10-16 10:41

186 millioner på otte år: Regningen for bemandede legepladser stiger186 millioner på otte år: Regningen for bemandede legepladser stiger

Københavns Kommune har brugt 186 millioner i perioden 2009-2016 på bemandede legepladser. Organisationer vil have legepladserne til efterretning.

Bildstrecke im Grossformat »

Københavns Kommune har 26 bemandede legepladser med pædagogisk personale, der skaber tryghed eller igangsætter aktiviteter for byens børn.

Prisen for personalelønninger på den bemandede legepladsen i år er 27 millioner. Sammenlignet med 2009 var prisen på lønningerne 23 millioner. Derudover kommer der øvrige omkostninger såsom administration, aktiviteter og øvrig drift.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Det viser en opgørelse, som metroxpress har fået af Teknik- og Miljøforvaltningen.

Onsdag kritiserede kommunalpolitiker Jakob Næsager (K) prisen på de bemandede legepladser. Han mener, at det er rigtig mange penge at bruge, når der samtidig ifølge ham mangler bemanding i børnehaver og vuggestuer.

Nu bakker Forældrenes Landsforenings formand i København Jakob Næsager op i, at man burde tage de bemandede legepladser til efterretning.

Se kortet: Disse legepladser bemandes med millioner
Se kortet: Disse legepladser bemandes med millioner

- I den udstrækning de bemandede legepladser løfter en socialpædagogisk opgave er det en god idé. Men er der steder, hvor de er fuldstændig nytteløse, så skal de kigges igennem, for så kan der med fordel spares, siger formanden for Forældres Landsorganisation i København Julie Kyndesgaard

Beløbet på bemandede legepladser er blandt andet steget i perioden 2009-2016, fordi der er kommet fem nye legepladser til.

Så mange millioner bruger København årligt på bemandede legepladser
Så mange millioner bruger København årligt på bemandede legepladser

Forbundet for Pædagoger, BUPL, mener også, at man godt kunne kigge de bemandede legepladser efter, om alle er lige nyttige. Men hun mener ligesom Forældrenes Landsforening, at penge til normeringer i institutionerne ikke skal komme alene fra dem.

- Vi mener, at rigtig mange de her legepladser er vigtige for lokalområdet. Men man kunne sagtens kigge på, om der var en enkelt eller to, der ikke skulle være bemandet, siger formand for BUPL i Hovedstaden Henriette Brockdorff.

Se kortet: Disse legepladser koster millioner:

København har rekord i at have folk på kontanthjælp
København har rekord i at have folk på kontanthjælp

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx