Af - 09/10-14 11:00

København-barer frygter ‘skyklapper’ i nattelivetKøbenhavn-barer frygter ‘skyklapper’ i nattelivet

Barer frygter at for meget kontakt med politiet kan ramme dem på bevillingen.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

København risikerer et natteliv, hvor dørmænd vender ryggen til problemer.

Sådan lyder det fra flere sider, efter Københavns kulturborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) forleden pegede på mængden af politisager som årsag til, at Bevillingsnævnet har indskrænket bevillingen for Cosy Bar i Studiestræde i Indre By.

Historisk Københavner-bar mister morgenbevilling
Historisk Københavner-bar mister morgenbevilling

- Når jeg tilkalder politiet, bliver det til en politisag. Men man kan frygte, at nogle dørmænd bare vil kigge den anden vej af frygt for, at deres arbejdsgiver mister sin bevilling. Og hvad får vi så for nogle ubehagelige steder at gå i byen? siger Jacob Nicu, der var dørmand på Cosy Bar i lidt over et år frem til marts i år.

- Hvis jeg ved, at der står nogen og sælger stoffer på toilettet, og jeg ikke handler på det, kan jeg blive straffet. Derfor kontakter jeg politiet. Det er ikke rimeligt, at en bar så bliver straffet, fordi dørmanden handler korrekt, siger han.

Kulturborgmester: Derfor begrænser vi Cosy Bars bevilling
Kulturborgmester: Derfor begrænser vi Cosy Bars bevilling

Indehaver af Cosy Bar Camilla Lantz er enig:

- Man kan frygte, at resultatet bliver, at dørmændene tager skyklapper på og er ligeglade, når nogle længere nede ad gaden er ved at blive smadret til plukfisk. Men det har jeg ikke hjerte til, at vi skal være ligeglade med, siger hun.

Længere ned af Studiestræde ligger baren Jailhouse, og her frygter bestyrer Niels Holm, at sagen om Cosy Bar kan få konsekvenser.

- Man kan da frygte, at nogle barer holder op med at melde sager til politiet af frygt for at få taget deres bevilling. Men det burde da være positivt, at vi som bestyrere tager ansvar og netop ringer til politiet, når der er noget galt, siger han.

Men det har ingen hold i virkeligheden, at barejerne bliver ramt på bevillingen, hvis de tilkalder politiet, siger kulturborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

- Tværtimod tæller det på plussiden, at barerne ringer til politiet. Omvendt er det en skærpende omstændighed, hvis man ikke kontakter politiet. Det har vi meldt ud til restauratørerne. I tilfældet med Cosy Bar har det også talt på plussiden, at de har kontaktet politiet, siger han.

data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Læs Liverpool-stjernens fortryllende...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx