Af - 13/08-14 16:17

Ansatte: Kystbanen mangler personaleAnsatte: Kystbanen mangler personale

Mange forsinkelser på Kystbanen skyldes personalemangel, sigere medarbejdere i DSB Øresund. Direktør for DSB Øresund afviser.

storybild

Der har den seneste tid dagligt været forsinkelser på Kystbanen. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Når aflysninger og forsinkelser på stribe i øjeblikket rammer Kystbanens tog, skyldes det i mange tilfælde mangel på personale. Det fortæller en ansat i DSB Øresund til Metroxpress.

- Det er mangel på togførere og nogle gange også lokoførere, der er skyld i en stor del af aflysningerne og forsinkelserne. Personalemangel er et kæmpe problem, siger medarbejderen, der anslår, at der dagligt mangler personale til tre-fire afgange på Kystbanen, som forsøges dækket ind ved at få det øvrige personale til at arbejde over.

Kystbanen plages af massive forsinkelser
Kystbanen plages af massive forsinkelser

Den vurdering er områdegruppeformand for togpersonalet i DSB Øresund Jan Knudsen enig i.

- Jeg har lige fået en sms om tre ledige vagter på torsdag. Hvis de ikke besættes, bliver tre torsdagstog aflyst. Det er ikke svært at se, at der mangler personale, siger han.

Han anslår, at der mangler cirka halvdelen af de 50 togførere, der blev afskediget sidste år, da man besluttede at indføre enmandsbetjening i Kystbanen og sløjfe togføreren, som blandt andet står for billetkontrol. Enmandsbetjeningen blev siden udskudt, og DSB Øresund lejer i dag en del togførerpersonale udefra.

Politiker om Kystbanen: Absolut laveste standard
Politiker om Kystbanen: Absolut laveste standard

- Vi har sagt farvel til 50 mand, men enmandsbetjeningen er stadig ikke trådt i kraft. Siden har vi hutlet os igennem, for der er ikke folk til opgaven. Spørger du mig, så er mangel på personale en del af grunden til aflysninger, siger han.
Men det afviser direktør i DSB Øresund Jan Stig Jensen.

- Vi mangler ikke personale. Vi har mellem nul og tre aflysninger om dagen på grund af personalekapacitet. Når der kommer beskeder om vagter, der ikke er bemandet, er det, fordi vi prøver at være fremsynet, når vi kan se, at der er sygdom, eller nogle gerne vil have fri, siger han.


Tip os: Oplever du problemer med Kystbanen, så skriv til os på news@mx.dk.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amerikansk rigmand og entreprenør...
bt.dk
Kvinde tilbageholdt af politiet efter...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx