Af - 06/08-14 20:53

Metro-højtalere gjalder løs om nattenMetro-højtalere gjalder løs om natten

Højtalerstemmer snakker løs natten igennem på mennesketomme metrostationer. Naboerne kan ikke sove.

storybild

Metroens højtaler holder flere naboer til banen vågne i sommervarmen. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Varmen har sommeren igennem fået de fleste københavnere til at lade vinduerne stå åbne om natten. Men på Ørestad Boulevard har en række beboere været nødt til at lukke dem for at kunne sove. Her har de natten igennem kunnet høre højtalerne på Bella Center metrostation annoncerer ændringer i metrodriften. Det fortæller flere naboer til metroxpress.

Nye metrotog kan ikke køre på de gamle skinner
Nye metrotog kan ikke køre på de gamle skinner

- Det har ikke generet mig førhen. Men nu er det nærmest konstant, fordi der er sporarbejde mange steder, så de råber ud i højtalerne hele natten igennem. Det er ekstremt højt, siger Kenn Agerholm Brogaard, der bor på Ørestad Boulevard.

En af hans naboer, René Holm, har også haft flere søvnløse nætter på grund af de mange særmeddelelser i højtaleren.

Regeringen ville lave metrostation på Jagtvej 69
Regeringen ville lave metrostation på Jagtvej 69

- Selv med lukkede vinduer kan det høres. Men jeg kan se fra min lejlighed, at der ofte ikke er et øje på stationen, siger han og undrer sig over, hvorfor informationerne ikke kan gives via skilte.

Hos Metro Service beklager HR-manager Thuri Didriksen generne fra de mange ekstra højtalerudkald, der primært skyldes arbejdet med at opføre perrondøre på flere stationer.

Ny metrostation kan ende som kulturhus
Ny metrostation kan ende som kulturhus

- Mens det står på, vil der være nogle gener - blandt andet i perioder udkald på højttaleren hvert femte minut. Det er vi rigtig kede af, men nogle gange skal det være skidt for at det kan blive godt, siger hun og tilføjer, at det ikke er en mulighed at skrue ned for højttalerne.

- Det kan kun gøres manuelt på stationen, men det må vi ikke, da vi så risikerer, at lyden ikke er høj nok, hvis der pludselig opstår en kritisk situation siger Thuri Didriksen og fortæller, at der i øjeblikket testes en ny løsning, hvor et system måler baggrundsstøjen og på den baggrund automatisk justerer lydstyrken på højttalerudkaldene. Systemet er dog først klar om et par måneder.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx