Af - 25/02-14 09:07; Opdateret: 25/02-14 09:25

Balladen om tømmerflåden Else i byens lovløse søBalladen om tømmerflåden Else i byens lovløse sø

En lokal bådbygger bad egenlig bare om hjælp til at fjerne en masse skibsvrag. Nu risikerer han at bliver forvist.

storybild

Esben Banke på tømmerflåden Else, der er opkaldt efter en god veninde. Han har holdt til i den lovløse sø siden 2007. København Kommune har godt kendt til ham, men ladet ham være i fred. Men nu har hans ansøgning om at blive 'lovlig' taget en uheldig drejning. (Billede: katinka Agger)

I det halvmåneformede havnebasin, der ligger på indersiden af Holmen i København, ligger en tømmerflåde ved navn Else og klukker i vandet. Hendes ‘far’, bådbyggeren Esben Banke, har ansøgt om at gøre hende til lovlig flydende kajplads for en håndfuld både under navnet Fredens Havn, som allerede har ligget der nogle år.

- Men der har længe været uenighed om, hvem der ejer farvandet. Det fandt man ud af i sommer, så nu har vi ansøgt Kystdirektoratet om at blive lovliggjort, så vi kan få hjælp til at fjerne nogle af de gamle vrag, der også ligger her, siger han.

For hele fire skibsvrag har fået lov at ligge i havnebassinet, der har været ‘lovløst’ farvand, på grund af tvivl om ejerskabet.

Men netop vragene og andet affald har imidlertid fået både Københavns Kommune og Christianshavns Lokaludvalg til at anbefale Kystdirektoratet, at man sanerer området.

Christiania udvider: Vil lave plads til 200 mere
Christiania udvider: Vil lave plads til 200 mere

- Vi så gerne en løsning, der gav plads til alle, men Fredens Havn bliver svær at lovliggøre efter de standarder, der kræves for lovlige boligforhold. Og som lokaludvalg er vi nødt til at følge reglerne, siger lokaludvalgsformand Poul Cohrt.

Christiania åbner igen - fandt ikke ud af noget
Christiania åbner igen - fandt ikke ud af noget

Esben Banke holder imidlertid fast i, at ingen bor på bådene, men at mange arbejder der, siger han. Hans egen ansøgning om hjælp til at rydde op kan imidlertid nu blive årsagen til, at Fredens Havn ikke får lov at blive.

Men han tager truslen om en rydning meget roligt.

- Der er jo ikke så meget at rydde. Det er bare at starte bådene op. Og tømmerflåden er jo flydende, siger han om Else.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BT afslører: Dansk fighter tilbudt...
bt.dk
Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
BT erfarer: Brøndby betaler 11...
bt.dk
Tv-ekspert stiktosset over p-afgift:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx