Af - 22/04-14 11:46; Opdateret: 22/04-14 13:04

Der er nu flere unge kvinder end mænd i KøbenhavnDer er nu flere unge kvinder end mænd i København

Der er blevet færre mænd at vælge imellem for byens unge kvinder - eller mænd

storybild

(Billede: Polfoto)

En gang var det unge mænd, der var i overtal i København. Nu er det unge kvinder. Det viser en bosætningsanalyse lavet af Københavns Kommune over udviklingen fra 1995 til i dag.

Hvor de unge mænd mellem 20 og 29 før var pænt i overtal, så er udviklingen nu tippet over, så der i dag er lidt flere kvinder end mænd.

- En sandsynlig forklaring er, at der efterhånden er færre mænd end kvinder, der tager en længere uddannelse end mænd, og at disse uddannelser ligger ofte i de større byer, siger professor Anette Borchorst fra Aalborg Universitet, der har forsket i køn og samfundsforhold.

Tal fra både Danmarks Statistik og Københavns Universitet viser da også, at mændene er kommet i undertal på de lange uddannelser i København. Om udviklingen vil fortsætte, så der bliver endnu færre unge mænd til færre kvinder, mener Anette Borchorst er svært at spå om.

Frygt for bilbombe nær Tivoli i København
Frygt for bilbombe nær Tivoli i København

- Men som det er nu, er det allerede et problem i forhold til pardannelse. Ikke så meget for kvinderne i storbyen, men det er relativt svært for de mænd, der er blevet efterladt ude i landområderne at finde en partner, siger hun. Hun tror dog ikke, at københavnerne i dag mærker den lille ulighed.

- København er så stor en by, så det vil man ikke mærke, når man går i gaderne. Men jeg tror derimod det er mærkbart ude i yderområderne, at der er relativt få kvinder, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx